Gezi Parkı olaylarıyla ilgili gözaltına alınan aralarında Beşiktaş’ın taraftar grubu Çarşı’nın liderlerinden Bülent Ergenç, Cem Yakışan ve Erol Özil’in de bulunduğu 20 şüphelinin savcılık sorgusu başladı. Ergenekon soruşturmasını yürüten Savcı Muammer Akkaş tarafından ifadeleri alınan şüphelilere emniyette ve savcılıkta, Gezi olaylarına katılmaları ve Başbakanlık Ofisi’ne saldırılması konusunda sorular yöneltildiği öğrenildi.

Bir telefon tapesinde iki şüphelinin kendi arasında yaptığı konuşmada yer alan ‘Gezi eylemlerine dahil olmak karşılığında Bülent Ergenç, 25 bin TL aldı’ sözlerinin Çarşı’nın liderlerinden Bülent Ergenç, Cem Yakışan ve Erol Özil’e sorulduğu belirtildi. Şüphelilerin ise ‘söz konusu konuşmadan haberleri olmadığını, eylemler için kimseden herhangi bir para almadıklarını’ söylediği ifade edildi.

Çarşı grubunun söz konusu eylemlerde kamu malına zarar verdiğini belirten savcılık tarafından, “Söz konusu olaylara katılanlara gaz maskesi ve kask temini sağladınız mı? Bu tür malzemeleri göstericilere kim sağladı?” şeklinde de soru yöneltildi. Şüphelilerin eylemlere katılanlara herhangi bir malzeme temin etmediklerini belirttiği öğrenildi.

Şüphelilere ‘Bazı internet sitelerinde yayınlanan satılık TOMA ilanı’ da soruldu. Savcılık, ‘Bazı internet sitelerinde gerçek olmayan bir şekilde satılık TOMA ilanı yer almıştır. Böyle bir TOMA ele geçirilmediği halde bu ilanın sitelere verilme nedeni nedir?” diye sordu. Bu ilandan da bilgilerinin olmadığını belirten şüphelilere, ayrıca Beşiktaş’ta yaşanan olaylar da soruldu. Ancak soruda çarpıcı bir tespit yapıldı. Emniyet ve savcılık sorgusunda şüpheliler, Beşiktaş’ta bulunan Başbakan Çalışma Ofisi’ni basmaya çalışmakla suçlandı. Soruşturma kapsamında bazı görüşmelerin tespit edildiği ve bu görüşmelerde ‘Bugün Başbakanlık Ofisi’ni basacağız’ yönünde sözler olduğu ifade edildi. Emniyet ve savcılık sorgusunda şüphelilere, “Çarşı grubunun öncülük ettiği olaylarda Beşiktaş ilçesinde bulunan Başbakanlık Çalışma Ofisi’nin basılmaya çalışıldığı tespit edildi. Bu eylemin neden ve kimler tarafından gerçekleştirmek istendiği konusunda bilgi veriniz?” sorusu yöneltildi. Şüphelilerin bu soruya da, ‘Başbakanlık Ofisi’ni basma konusunda herhangi bir bilgim ve duyumum yoktur’ şeklinde cevap verdiği belirtildi.