Taksim Gezi Parkı’nda iftar açmak isteyen bir grup ile polis arasında arbede yaşandı. Daha sonra Taksim Meydanı’na gelen BDP Milletvekili Sebahat Tuncel ile berberindekiler de Gezi Parkı’na girmek istedi. Ancak polisin izin vermemesi üzerine grup, oturma eylemi yaptı.

Gezi Parkı’nın merdivenlerinde oturan grup, bir süre sonra çevik kuvvet ekipleri tarafından uyarılarak uzaklaştırıldı. Bu sırada uzaklaştırılmak istenen grup ile polis arasında zaman zaman arbede yaşandı. Polise direnen bazı göstericiler ise gözaltına alındı.

BDP’Lİ TUNCEL POLİSE TEPKİ GÖSTERDİ

Daha sonra meydana gelen BDP Milletvekili Sebahat Tuncel ve beraberindekiler, aynı şekilde Gezi Parkı’na gelerek iftar açmak istedi. Ancak polis bu gruba da izin vermedi. Bunun üzerine grup, parkın çevresinde uygun bir alanda iftar açmak istedi. Ancak polis BDP’li grubun çevresinde çember oluşturarak geçişlerine izin vermedi. Grup, daha sonra karara tepki için oturma eylemi başlattı. Ardından Tuncel yaptığı basın açıklamasıyla duruma tepki göstererek, polisi eleştirdi.

Bir süre oturma eylemini sürdüren grup, yapılan basın açıklamasının ardından buradan ayrıldı.