Üç büyük kulüp taraftarlarına yönelik gerçekleştirilen operasyonlar kapsamında tutuklanan Genç Fenerbahçeliler (GFB) taraftar grubunun lideri Sefa Kalya, aylık tutukluluk incelemesi sonrası serbest bırakıldı.

İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, 4 ilde 200 adrese operasyon düzenlemiş, Çarşı Grubu'nun kurucularından Alen Markaryan ve GFB Lideri Sefa Kalya'nın da aralarında bulunduğu üç büyük kulüp taraftarı olan yaklaşık 80 kişi gözaltına alınmıştı. Adliyeye sevk edilen 62 şüpheliden 26’sı tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edilmiş, aralarında GFB Lideri Kalya'nın da bulunduğu 3 kişi tutuklanmıştı.

Taraftar gruplarına yönelik düzenlenen operasyonda tutuklanan Kalya, bugün TMK Hakimliği tarafından yapılan aylık tutuklama incelemesi sonucunda tahliye edildi.

Eylül 2013 tarihinde yapılan operasyon kapsamındaki soruşturma, TMK 10. Madde ile yetkili savcılık tarafından yürütülüyor. Operasyonun dosyası ise şu sıralar TMK. 10. Madde ile yetkili yeni Başsavcı Vekili Oğuzhan Atamtürk Uyar tarafından inceleniyor.