İzmit'in Yenişehir Mahallesi'nde bir eve giren üç kadın hırsız, ev sahibinin kumbaradaki tatil parasını çalarak kayıplara karıştı. Olay evde bulunan güvenlik kameralarına yansıdı.

Binaya giren 3 kadın, bir dairenin zilini çalarak evde insan olup olmadığını anlamaya çalıştı. Bir kadın gözcülük yaparken biri kapının önünde bekledi diğer kadın eve girdi. Ev sahibi Y.A.'ya ait kumbarada bulunan bir miktar tatil parasını çalan hırsızlar daha sonra hiçbir şey olmamış gibi olay yerinden uzaklaştı. Polis, güvenlik kameralarını inceleyerek Gülfidan G. (35) isimli kadını gözaltına alırken, diğer iki kadını yakalamak için çalışma başlattı.

Öte yandan Y.A.'nın üst katında oturan kiracı Ali Osman Dağtekin, şöyle konuştu: "Arkadaşım evden çıkarken dış kapıyı açık unuttu. Bunun üzerine 3 bayan içeriye girdi. İlk önce evde kimse olup olmadığını tespit için zile basıp, kapıyı dinlediler. Evde kimse olmadığını görünce ellerindeki kapıyı açıp içeriye girdiler. Daha sonra dışarıya çıktılar, parmak izlerini sildiklerini gördük. Bildiğim kadarıyla ev sahibinin yaz tatili için biriktirdiği parayı çaldılar. Laptop falan da vardı onlara hiç dokunmamışlar, sadece kumbaralarından 300-400 TL'lik bir nakit para çalmışlar."