Samsun'da girdiği bir mağazadan deri montları gitar içine saklayıp çaldığı iddia edilen Gürcistan uyruklu bir kişi, çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı.

Olay, İlkadım ilçesi Kale Mahallesi'ndeki Bulvar Alışveriş Merkezi'nde bulunan bir giyim mağazasında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Gürcistan uyruklu 48 yaşındaki M.B., yanında küçük bir çocuk ile giyim mağazasına gelip piyasa değeri toplam bin 500 lira olan 3 adet deri montunu çaldı. Deri montu giyinme kabininde önceden arka kapağı vida ile açılır hale getirdiği içi alüminyum folyo kaplı gitarın içine saklayan M.B., bu sayede alarm çalmadan mağazadan montları dışarı çıkarmayı başardı. İşyeri çalışanların kendisini güvenlik kamerasından tanıyıp takibi sonucu dün polis tarafından yakalanan M.B., Samsun Emniyet Müdürlüğü Hırsızlık Bürosu'na teslim edildi. İçi alüminyum kaplı arka kapağı kolay açılan gitarla birlikte yakalanan M.B., suçlamaları kabul etmedi.

Sorgulanması tamamlanan M.B., bugün Samsun Adliyesi'ne sevk edildi. Nöbetçi mahkemeye ifade veren M.B., tutuklanarak Samsun Kapalı Cezaevi'ne gönderildi.