Tunceli'de eylemlere müdahale sırasında rahatsızlanan ve kaldırıldığı hastanede şehit düşen 30 yaşındaki 8 aylık evli 3,5 yıllık polis memuru Ahmet Küçüktağ için Elazığ İl Emniyet Müdürlüğü'nde tören düzenlendi. Elazığlı şehidin şark hizmeti dolmasına rağmen gönüllü olarak 1,5 yıldır Tunceli'de çalıştığı öğrenildi.

Gezi Parkıyla başlayan eylemlerde yaralanmasından 269 gün sonra hayatını kaybeden Berkin Elvan için dün Tunceli'de bir grubun yaptığı gösterilere polis müdahale etmişti. Müdahale sırasında görevli olan 30 yaşındaki 3,5 yıllık polis memuru Ahmet Küçüktağ, rahatsızlanarak kaldırıldığı hastanede kalp pili takılmasına rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştu. Şehit polisin cenazesi memleketi Elazığ'a getirildi. Elazığ İl Emniyet Müdürlüğü'nde şehit polis memuru için tören düzenlendi. Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Elazığ Valisi Ömer Faruk Koçak, Tunceli Valisi Hakan Yusuf Güner, 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Orhan Akbaş, Elazığ İl Emniyet Müdürü Nihat İşlek, Tunceli İl Emniyet Müdürü Hayati Yılmaz, Elazığ ve Tunceli'den Emniyet Mensupları, Şehit polisin arkadaşları, ailesi ve 8 ay önce evlendiği öğrenilen eşi Gülşah Küçüktağ katıldı. Törenden önce Bakan Güllüce ve protokol üyeleri şehit yakınlarının yanına giderek başsağlığı diledi. Saygı duruşuyla başlayan törende şehidin öz geçmişi okundu.

Daha sonra Tunceli Emniyet Müdürü Hayati Yılmaz konuştu. Duygulanan Yılmaz, "Kimseye söylemedin vasiyet etmedi belki ama ben onun fısıltılarını duymaktayım. Bu öfkeyle mücadele etmeyi bizim omuzlarımıza bıraktı. Evet bir kavga vereceğiz ancak öfkelilere karşı değil, öfkenin sebeplerine karşı olacak bu kavga. Biz geride kalanlar söz veriyoruz. Öfkenin sebeplerini inşallah yok edeceğiz. Şehidimizin annesi, babası ve eşi Gülşah kızım hakkınızı helal ediniz, şiddete karşı emanetinizi koruyamadım. Rahat uyu kardeşim" dedi.

Şehidin naaşı meslektaşlarının omuzunda bir süre götürüldükten sonra araca konuldu. İzzet Paşa Camisi'ne götürülen şehit Küçüktağ için öğle namazına müteakip cenaze namazı düzenlenecek. Cenaze namazından sonra şehid, Harput Mezarlığında toprağa verilecek.

Öte yandan şehit polisin, 2010 yılında Eskişehir Polis Meslek Yüksek Okulu'nda eğitimin tamamladıktan sonra ilk görev yeri Tunceli'ye atandığı, 2 yıllık zorunlu görevden sonra gönüllü olarak Tunceli'de kaldığı öğrenildi. Bu yıl tayine gitmeyi planladığı belirtilen Küçüktağ'ın 8 ay önce resmi nikahını yaptığı 4 ay önce de düğün yaparak evlendiği belirtildi.