Japon turist cinayeti zanlısının görüntüsünü çekmek isteyen Japon gazetecinin ayağı yaşanan kargaşada polis otosunun altında kaldı.

Nevşehir’in Göreme beldesi Zemi vadisinde meydana gelen olayda Mai Kurkiharac’ın öldürülmesi, Hoshie Teramatsu’nun ağır yaralanması olayı ile ilgili olarak gözaltına alınan F.U. adliyedeki ifadesinden sonra yer gösterme için olayın meydana geldiği vadiye götürüldü.

Göreme beldesindeki Zemi vadisinde meydana gelen olayla ilgili olarak gözaltına alınan zanlı F.U. öğle saatlerinde getirildiği Nevşehir Adliyesinde yaklaşık 2.5 saat boyunca iki ayrı savcıya ifade verdi. Zanlının ifadesinde suçunu itiraf ettiği ve suç aleti bıçağı Kızılırmak nehrine attığı söylediği ileri sürüldü.

2.5 saat sorguda kaldıktan sonra zanlı adliyenin kapalı garajına getirilen sivil araç ile olayın meydana geldiği Göreme beldesindeki Zemi vadisine götürüldü. Zanlının adliyeden çıkışı sırasında geniş güvenlik önlemleri alınırken, zanlının görüntüsünü çekmek isteyen Japon gazetecinin ayağı yaşanan kargaşada polis otosunun altında kaldı.