Taksim’de İnternet Yasası’nı bahane eden göstericiler ortalığı adeta savaş alanına çevirdi. Cadde ve sokaklarda devirdikleri çöp konteynırlarını ateşe veren göstericiler, polise havai fişeklerle saldırdı. Müdahale sırasında seken bir biber gazı ise yoldan geçen halk otobüsüne isabet edince yolcular ve vatandaşlar tepki gösterdi.

Taksim’de “İnternet Yasası”nı protesto için yapılan gösteriler ara sokaklarda devam ediyor. İstiklal Caddesi, Tarlabaşı Bulvarı ve ara sokaklarda yeniden toplanan göstericiler ortalığı adeta savaş alanına çevirdi. Polis göstericilere tazyikli su ve biber gazıyla müdahale ederken, göstericiler de polise taş, şişe, bilye, sopa ve havai fişeklerle karşılık verdi. Göstericiler cadde ve sokaklarda devirdikleri çöp konteynırlarını ateşe verirken, polis araçları da alevlere suyla müdahale ederek söndürdü.

Tarlabaşı Bulvarı’na dağılan grup ile polis arasında yer yer çatışmalar sürerken, müdahale sırasında kullanılan bir biber gazı fişeği hareket halindeki özel halk otobüsüne denk geldi. Otobüsün camını kırıp içeri giren biber gazı araç sürücüsü ve yolcularına zor anlar yaşattı. Sürücü aracı yol kenarına alarak kapıları açtı ve kısa sürede yolcuları tahliye etti. Olay sırasında içerisinde çocukların da bulunduğu halk otobüsündeki yolcular duruma tepki gösterdi. Vatandaşlar, “Otobüsün içerisindeydik. Göstericiler aşağı geçerken attılar. Gaz fişeği attılar, gördüğünüz gibi camdan içeriye girdi. Bu sırada bir kadın çocuğunu kaybetti. Çocuğun ayakkabısı da elimde kaldı. Şoför kapıyı açtı, yolcuları tahliye etti. Yoldan geçen otobüse de atılmaz yani. Yazıklar olsun” diyerek olaya tepki gösterdiler.

Taksim ve çevresindeki cadde ve sokaklarda yaşanan gerginlik sürerken, polis bölgeye takviye ekipler sevk etti.