İzmir’de, ’laik ve bilimsel eğitim’ için düzenlenen protestolarda polis müdahalesinin ortasında kaldığını ifade eden CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, gözaltına alınmaktan son anda kurtulduğunu belirtti.
İzmir’de, Birleşik Haziran Hareketi, bazı Alevi dernekleri ve Eğitim-Sen’in ’laik ve bilimsel eğitim’ için düzenlediği protestolar da olaylar çıktı. Çok sayıda gözaltının olduğu olaylarda Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Musa Çam’ın oğlu da gözaltına alındı. Oğluyla birlikte gözaltına alınmak üzere emniyete götürülmek istendiğini ifade eden Musa Çam, başka polislerin uyarısıyla gözaltına alınmaktan kurtulduğunu dile getirdi.
Protesto alanında oğlu ile birlikte ortalığı sakinleştirmek isterken bir anda kendisini polislerin arasında bulduğunu kaydeden Çam, şunları söyledi: “Bugün eğitim emekçileri, öğrenciler, veliler eğitim modelinden duydukları endişe ve kaygıları dile getirmek üzere meydanlara çıktı. İzmir Valiliği barışçıl yöntemle sorunları çözmesi gerekirken TOMA ve biber gazıyla sorunu çözmeye çalışmıştır. Bu nedenle yaralılar ve gözaltına alınanlar oldu. Ben de oğlumla birlikte orada ortalığı sakinleştirmek için çaba sarf ederken ben ve oğlum polisler arasında gözaltına alınmaya ve sürüklenmeye başladık. Oğlum gözaltına alındı. Beni tanıyan diğer polisler de beni sürükleyen polislere ‘O İzmir Milletvekili Musa Çam. Derhal bırakın’ diyerek müdahale etti. Gözaltına alınmaktan son anda kurtuldum.”
(İHA)