Antalya’da, geçtiğimiz pazar günü, Taksim Gezi Parkı gösterilerine katılan ve sağ gözüne isabet eden biber gazı kapsülü ile yaralandığı ileri sürülen 18 yaşındaki açık lise öğrencisi Vedat Oğuz'un tedavisi sürüyor.

Pazar akşamı Gazi Bulvarı’nda Taksim Gezi Parkı’na destek amacıyla gerçekleştirilen yürüyüşe katılan Vedat Oğuz'un gözüne biber gazı kapsülü isabet etmişti. Acı içinde yere yığılan Oğuz’u arkadaşları çevirdikleri bir otomobille Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’ne götürmüştü. Göz Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Cemil Apaydın’ın yaptığı muayenede Vedat Oğuz’un, gözünde ciddi bir yaralanma olduğu ve göz yuvasındaki kemiklerin zedelendiği bildirildi. Oğuz’un gözünde doku kaybı olduğu tekrar görme ihtimalinin düşük olduğu kaydedildi. Oğuz’un gözünün onarılarak yerinde tutulmaya çalışıldığı ve ileride başka işlemlerinde yapılabileceği belirtildi.

BİBER GAZI KAPSÜLÜ

Azad Oğuz, kardeşinin arkadaşları ile birlikte gençlik hevesiyle bu protestolara katıldığını söyledi. Kardeşinin gözüne atılan biber gazı kapsülünün isabet ettiğini iddia eden Azad Oğuz, şöyle konuştu: “Kardeşim sağ gözünden yaralandı. Eğer bu yaralanma sol gözüne de zarar verecekse gözün alınabileceğini söylediler. Şu an durumu kötü hem psikolojik hem fizik olarak içine kapandı. Konuşmak istemiyor”

Savcılığa suç duyurusunda bulunacaklarını kaydeden Azad Oğuz, “Annemin akan her gözyaşı ve kardeşimin içine attığı dertler için hukuki mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi.