213 geçerli Oyun 127'si tasarı lehine, 86'sı ise tasarının kabul edilmemesi yönünde kullanıldı. Oylama sonrası konuşan Fransa Parlamento İlişkilerinden Sorumlu Bakan Patrick Ollier, "Bugün oylanan yasa, 2001'de Fransa'nın tanıdığı Ermeni soykırım yasasının bir parçası" dedi. 1990 yılında Yahudi soykırımıyla alakalı çıkarılan yasayı hatırlatan Ollier, "Yasa çok açık. Yasalarla tanınmış soykırımları kabul etmeyenlere yaptırım uygulanacak. Bu da 1 yıl hapis ve 45 bin euro para cezası olacak" diye konuştu.
Boyer, Senatodaki oylamadan sonra basına yaptığı açıklamada, böyle bir yasa teklifinin mimarı olduğu için kendisiyle gurur duyduğunu söyledi.

Valerie Boyer ise, Cihan'a yaptığı açıklamada, Türkiye ya da herhangi bir ülkenin adının geçmediğini belirterek tasarının bütün soykırımları kapsadığını savundu. Türkiye'yi sorgulayan hiçbir unsurun olmadığını kaydeden Boyer, Fransa'nın Türkiye'nin iç işlerine karışmadığının altını çizdi. Tasarının senatoda kabulünden sonra Valerie Boyer'in gözyaşlarını tutamadığı görüldü. Boyer, 2001'den beri bu yasanın çıkması için uğraştığını ve bugünün kendisi için tarihi bir öneme sahip olduğunu ifade etti.

Bu arada, Cumhuriyetçi Merkez Birlik Grubu adına konuşan senatör Nathalie Goulet, yasayı anayasa mahkenesine götürmek için çalışmalarını başlattıklarını belrtti.