Ankara Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekipleri, araç takip sistemi ile uydu üzerinden takip ettikleri araca Ankara’da düzenledikleri operasyonda 927 bin TL değerinde kaçak eşya ele geçirdi.

Gürbulak gümrük kapısından Türkiye’ye giriş yapan İran plakalı bir TIR'da yapılan incelemede; yükünün Ankara’ya götürülmek üzere toplam 221 kap kullanılmış oto parçası taşıdığının görülmesi üzerine ve Gümrük Müdürlüğü tarafından eşyanın riskli olarak değerlendirilmesi sonucu TIR Gürbulak Gümrük Muhafaza Kaçakçılık İstihbarat Müdürlüğünce Araç Takip Sistemine alındı. İşlemlerin yapılması ile aktif hale gelen sistem, Bakanlığın Gümrükler Muhafaza Genel Müdürlüğü Komuta Kontrol Merkezinde ve Ankara Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğünce uydu üzerinden izlenmeye başlandı. Söz konusu aracın, Gürbulak gümrük sahasını terk etmesinden sonra kaçakçılık açısında yüksek risk arz eden bir bölgede duraklama yaptığının görülmesi üzerine Gümrükler Muhafaza Genel Müdürlüğü Komuta Kontrol Merkezinde görevli ekip tarafından araç üzerine yoğunlaşılarak Ankara’ya kadar takip altına alındı. Aracın varış noktası olan Ankara Gümrük Müdürlüğü’ne gelmesini müteakip, Ankara Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekipleri tarafından araçta yapılan fiziki kontrolünde, güvenlik halatının koparılarak yeniden bağlandığı görüldü. Bunun üzerine, araçta yapılan aramada yükün arasında, üzerinde bir Türkçe ibare ve bandrolü bulunmayan 112 bin 500 paket yabancı menşeli sigara ele geçirildi. Gümrük kaçağı 112 bin 500 paket sigara ile kaçak sigaraların naklinde kullanılan TIR'a el konuldu.

Gümrük muhafaza ekiplerince el konulan sigaraların gümrüklenmiş değerinin 777 bin TL aracın da 150 bin TL olduğu tespit edildi.

Toplam 927 TL değerindeki kaçakçılık olayı ile ilgili Kazan Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulan aracın şoförü mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.