Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Mersin Gümrük Muhafaza Kaçakçılık İstihbarat Müdürlüğü ekipleri, Adana’da akaryakıt kaçakçılarına iki yarı operasyon düzenledi.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Mersin Gümrük Muhafaza Kaçakçılık İstihbarat Müdürlüğüne bağlı Adana Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Bölge Amirliği ekiplerinin düzenlediği operasyonda, Adana İli merkez Seyhan ilçesindeki Nakliyatçılar sitesinde faaliyet gösteren bir iş yerinde toplam bin 826 litre mazot olan akaryakıta el koydu. Ele geçirilen bin 826 litre motorinin piyasa değerinin 8 bin Türk Lirası olduğu kaydedildi.

Aynı ekipler tarafından yapılan bir başka operasyonda, Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Sitesinde TIR aracına ait çekicinin kendi yakıt deposuna yapılmış özel bölmede 19 bin 987 litre yapma motorin markersiz akaryakıt ve TIR aracına el konuldu. Ele geçirilen motorinin piyasa değerinin ise 90 bin TL olduğu kaydedilirken, her iki olayla ilgili Bölge Amirliğince Adana Cumhuriyet Başsavcılığının talimatları doğrultusunda soruşturma başlatıldığı ifade edildi.