Şişli’de güpegündüz yaşlı bir kadının kapısına dayanan bıçaklı şahıs kadının kolundaki bilezikleri ve üzerindeki paraları gasp ederek kayıplara karıştı. Gaspçıya direnen yaşlı kadın yaşanan boğuşmada kolundan yaralandı.

Olay, dün öğlen saatlerinde Şişli Harbiye Çimen Sokak’ta meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, sokakta bulunan apartmanın 2. katına gelen kimliği belirsiz gaspçı kapıyı çaldı. Safinaz Yıldırım’a gaspçı, “Oğlunun arkadaşıyım. Bir şey söyleyeceğim” dedi. Yaşlı kadının kapıyı açması üzerine şahıs, elindeki bıçakla kadına saldırdı. Yaşlı kadının ilk önce üzerinde bulunan bin 250 lirası ve cep telefonunu alan zanlı, daha sonra kadının kolundaki bilezikleri almaya çalıştı. Bu sırada yaşanan boğuşmada kadın kollarından yaralanırken, gaspçı iki bileziği de alarak kayıplara karıştı. Yaşlı kadının haber vermesi üzerine komşuları polis çağırdı. Olay yerine gelen polis ekipleri yaşlı kadından gaspçının eşkali hakkında bilgi aldı.

Kollarındaki yaraları gösteren Yıldırım, “Hırsız girdi. Soydu soğana çevirdi. İki bileziğim bin 250 liramı ve telefonumu aldı. Kolumda yaralar oluştu” dedi.

Gaspçının kendisini taciz de ettiğini de söyleyen Yıldırım’ın komşusu Feraye Sarı ise, “Ben apartmana girmek üzereyken, bir şahıs kapıdan çıktı. Esmerdi bu apartmanda oturmayan bir şahıstı. Yukarı çıktım. Komşumun kapısı açıktı. Baktım ki komşum gasp edilmiş” dedi.

Bu sırada polis olay yerine yakın bir yerde şüpheli bir şahsı yakaladı. Şahsı polis otosu içindeki kadının yanına götüren polis, yaşlı kadına gaspçının bu kişi olup olmadığını sordu. Yaşlı kadın polis otosunun içinden kendisine gösterilen şahsın, gaspçı olmadığını söyledi. Polis gaspçının yakalanması için çalışma başlattı.