İşletmenizin müşteri tabanını genişletmek istiyorsanız, muhtemelen aynı tavsiyeyi milyonlarca kez duymuşsunuzdur: Bir Facebook sayfası oluşturun ve bir Twitter hesabı açın. Sosyal medyada güçlü bir varlık oluşturmak ve sürdürmek önemli olmakla birlikte, diğerlerinden öne çıkmanın bir yolunu bulmak da önemlidir.

Çevrimiçi video düzenleyiciler YouTube gibi başka bir sosyal medya sitesine yüklemek veya işleri daha ilginç hale getirmek için blogunuza eklemek bir başka yöntemdir.

Hiç kamera tutmamış biri için nasıl başlayacağını bulmak göz korkutucu olabilir. Ancak, birkaç temel noktayı anladıktan sonra kendi başınıza harika görünen bir video oluşturabilirsiniz.

Profesyonel kalitede bir video yapmak isteyen yeni başlayanlar için beş temel ipucu.

1-Doğru ekipmanla çekim yapın

İlk olarak, ne tür bir video yapmak istediğinizi planlayın.

Klasik ev videosu görünümü için gidiyorsanız, Flip kamera kadar basit bir şey (boyutu ve fiyatı göz önüne alındığında sonuç yeterli olacaktır) işe yarayacaktır.

Seyircinizin izleme deneyimini yükseltmek istiyorsanız, kameranın arkasındaki kişinin sabit elleri olmalı veya bir tripod kullanmalısınız.

2-Sese dikkat edin

Dünya Kupası'nı izleyen herkes, her maçta vızıldayan vuvuzelaların ne kadar sinir bozucu olduğunu kesinlikle bilir. Sese dikkat etmezseniz, videonuz da bir Dünya Kupası yayını gibi gelebilir.

Mikrofona esen rüzgar veya çok fazla arka plan gürültüsü olsun, kötü ses iyi bir videoyu mahvedebilir.

Kameranızın bir kulaklık jakı varsa, prize takın ve bazı ses kontrolleri yapın. Hedef kitlenizin duymasını istediğiniz şeyi net bir şekilde duyabildiğinizden emin olun.

3-Odak noktanızı belirleyin

Acemi kameramanlar asla arka planda bir pencere ile çekim yapmamalıdır. Kamera, diğer insanlar ve nesneler camdan yansıyarak garip bir video oluşturabilir.

Işık ayrıca pencereden gelebilir ve öznenizin arkadan aydınlatılmasına neden olabilir - bu, çektiğiniz nesnenin veya kişinin üzerlerine gölge düşmüş gibi görüneceği anlamına gelir.

Aydınlatma önemlidir, ancak mükemmel olması gerekmez. Konunuzun arkadan aydınlatmalı olmadığından veya ışığı kameraya geri yansıtacak kadar parlak olmadığından emin olun.

4-Kitlenize göre düzenleyin

YouTube'un günde 2 milyardan fazla görüntülenmesinin bir nedeni var. İnsanlar video izlemek ister, ancak dikkat süreleri kısıtlıdır bu yüzden ilginç bir şey bulana kadar videodan videoya atlarlar. Sizde çevrimiçi video düzenleyici kullanarak yaptığınız videoların sürelerine dikkat etmelisiniz ve izleyicinizi bunaltmamalısınız.

Tek seferlik bir video çekmiyorsanız, düzenlemek için gününüzden biraz zaman ayırmaya hazır olun. Ne hakkında olduğunu bilmeyen biri nadiren 5 dakikalık artı bir videoyu baştan sona izler.

Kısa tutun ve hedef kitlenizin ilgisini çekmenin yollarını bulun, böylece hemen iletmeye çalıştığınız mesajı anlarlar.

Video düzenleme yazılımına gelince, yeni başlayanlar iMovie gibi basit programlara bağlı kalmalıdır. Videonuzdan sadece biraz yağ alıyorsanız, YouTube'un bulut tabanlı video düzenleyicisi ihtiyaçlarınızı karşılamalıdır. YouTube'un video düzenleyicisiyle ilgili ayrıntılı eğitimimizi burada bulabilirsiniz.

5-Sosyal ağlar üzerinden yükleyin ve dağıtın

Eserinizden memnun kaldığınızda videoyu dışa aktarın ve YouTube'a yükleyin. Sadece orada oturmasına izin verirseniz, dünyanın videonuza aşık olmasını bekleyemezsiniz; Bu nedenle, tüm Twitter takipçilerinize bağlantıyı tweetleyin, videoyu Facebook sayfanızda yayınlayın ve ilgileneceğini bildiğiniz herkese e-posta ile gönderin (ancak spam göndermeyin!).

Videonuz tüm ülkeyi kasıp kavurmasa ve "viral" hale gelmese bile, sosyal medya dağıtımı yoluyla mevcut müşteri tabanınızın dışındaki kişilerin işletmenizi duyacağının neredeyse garantisidir.

Ayrıca, mevcut müşterileriniz bir şeyleri değiştirmenizi takdir edeceklerdir (ve umarım, videonuzu zaman ayırmaya değer bulurlar.)