Günümüzde gerek bilgisayar gerekse akıllı cep telefonları üzerinden yarış oyunu oynayan kişi sayısı oldukça fazla. Hızlı araç sürmeyi ve bu sayede stres atmayı seven kişiler, her geçen gün yenilenen oyunlar ile heyecanları en üst seviyede yaşamaktadır. Her yıl bir yenisinin daha eklendiği araba oyunları, kendine özgü temaları, görsellik ve gerçekçilik duygusu ile oyun tutkunlarını heyecanlandırıyor. Atari ile başladığımız yarış oyunlarını artık teknolojinin tüm nimetlerinden faydalanarak oynayabiliyoruz.

Kız veya erkek fark etmeksizin herkesin heyecanla oynadığı araba oyunları, etkili atmosferi ile oyun zevkinizi bambaşka bir boyuta taşıyor. İyi grafiklere sahip, geniş konusu olan ve multi-player yani çok oyuncu özelliği bulunan yarış oyunları, her zaman daha fazla kullanıcı tarafından oynanmaktadır. Bütün oyunlar arasında en fazla oto severlerin tercih ettiği araba yarışları, fantezi dünyanızdaki en özel arabaları sürme şansı veriyor.

Assetto Corsa

Adı Opel Corsa'ı anımsatsa da günümüzün en iyi araba oyunları arasında yer alan Asetto Corsa, en gerçekçi yarış simülasyonu olarak karşınıza çıkmaktadır. Lisanslı arabalar, orijinal yarış pistleri ve eşsiz sanal ortam ile oynayabileceğiniz bu oyunda, arabalarınızı arzu ettiğiniz gibi modifiye edebilir ve bu sanal dünyaya balıklama dalabilirsiniz.

2014 yılında tam sürümü sunulan bu oyun, birçok ek güncelleme ve paket ile kendini yenilemeyi sürdürdü. Araç yelpazesi oldukça geniş olan bu oyunda, sınırsız sayıda araç ve pist modu bulunmaktadır.

Forza Motorsports 6

Yarış video oyunu serisi olan Forza, ilk olarak 3 Mayıs 2005 yılında oyun severlere sunulmuştur. O günden bu yana birçok farklı yeni oyun çıkaran ve oyun severlere mükemmel bir oyun zevki sunan Forza, Motorsport 6 ile kendini tekrardan kanıtlamayı başardı.

Şimdiye kadarki en iyi oyununu Motorsport 6 ile ortaya çıkaran Forza, 450'den fazla araba ve 26'dan fazla oyun pistini kullanıcılarına sunuyor. Günümüzün en iyi araba oyunları arasında yer alan bu oyun, gerçek hayatta sürmek istediğiniz her arabayı sizlere sunmaktadır.

Need For Speed Heat

Hayatımıza Electronic Arts (EA) tarafından 9 Aralık 1994 yılında giriş yapan The Need For Speed, oyun dünyasında en fazla satan oyunlardan birisi olarak tarihe ismini yazdırmıştır. Yıllar boyunca pek çok oyun çıkaran NFS, son olarak Need For Speed Heat adlı oyunu ile oyun severlerin karşısına çıkmıştır.

Bütün oyunlar arasında en fazla oynanan araba yarışı olan NFS, Heat adlı oyunu ile görsel açıdan mükemmel bir şölen sunmaktadır. Gece ve gündüz yarış imkanları sunan bu oyunda, 127 farklı araç seneği bulunmaktadır. Bu araçları ise arzu ettiğiniz şekilde modifiye edebilir ve yarış dünyasına giriş yapabilirsiniz.

Dirt 4

Colin McRae Rally ile 1998 yılında oyun hayatına giriş yapan Dirt serisi, en son olarak Dirt 4 adlı oyununu 2017 yılında piyasaya sürmüştür. Ralli oyunlarının efsanelerinden olan Dirt, lisanslı araçları ve gerçekçi grafikleri ile mükemmel bir deneyim sunmaktadır.

50'nin üzerinden ralli arabası seçeneği sunan ve birçok farklı zorluk seviyesi ile heyecanını arttıran Dirt 4, oyuncular ve editörler tarafından en beğenilen oyunlar arasında girmiştir.

Farklı oyunlar hakkında daha fazla bilgi almak isterseniz http://www.butunoyunlar.org/ sitesini inceleyebilirsiniz.