Adana polisi, Güven Partisi'ne 4. kez tombala operasyonu yaparken, parti üyelerinin tombala malzemelerini saklamak için engelli tuvaleti kamuflajı yaptığı ortaya çıktı.

Edinilen bilgiye göre olay, merkez Seyhan ilçesine bağlı Kuruköprü Mahallesi'nde meydana geldi. Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Ahlak Büro Amirliği ekipleri Güven Parisi'nde tombala oynatıldığı ihbarını alarak 18 Nisan 2014 günü ilk operasyonu yaptı. Yaklaşık 1 aylık dönemde polis partiye sürekli operasyon yaparak yüzlerce kişiyi tombala oynarken yakaladı. Ancak tombala oynanan yer siyasi parti olduğu için kapısına bir türlü mühür vurulamadı. Bu nedenle polis gelen ihbar üzerine 4. kez parti il başkanlığına operasyon düzenledi. Polisin partiye yaptığı operasyonda bir süre kapı açılmadı. Demir kapı olduğu için içeri giremeyen polis bir süre bekledi. Yaklaşık 10 dakika sonra partinin il başkanı olan B.A. kapıyı açtı. Polis içeri girdiğinde 101 kişinin masalarda oturduğunu tespit etti. Masalarda tombala kağıdı bulamayan polis partililerin tombala oynadığından emin olduğu için binada arama yapmaya başladı. Tombala oynanan mekanın köşesinde kabin gibi bir yer gören polis buranın ne olduğunu sorduğunda, Adana İl Başkanı B.A. engelli tuvaleti olduğunu söyledi. Polis hemen kabinde arama yapmaya başladı. Kabin açıldığında ortasında büyük bir delik, o deliğe gelen bir boru olduğunu tespit etti. Bunun üzerine yapılan araştırmada binanın damına çıkıldığında engelli tuvaleti denilen yere inmesi için bir çatıya su deposu yapıldığı belirlendi. Duvarın dışından giden boru takip edilip açıldığında tombala malzemeleri çıktı. Engelli tuvaleti denilen yerde, polis baskın yapıldığında tombala malzemelerinin atıldığı ve daha sonra da üzerine sifonun çekildiği anlaşıldı. Bu sistem polisi bile şaşkına çevirirken, ekipler bunun üzerine içeride bulunan 101 kişiye Kabahatler Kanunu'na göre 189'ar lira para cezası kesti. Parti başkanıyla birlikte 8 kişiye de kumar oynatmak ve yer temin etmek suçundan işlem yapıldı.

Toplam 19 bin lira para cezası kesilmesine rağmen tombalanın günlük gelirinin 50 bin lira olduğu, müşterilere kesilen cezaları da parti başkanının ödediği öğrenildi. Bunun yanı sıra burası parti il başkanlığı olduğu için kaymakamlık ya da valilik oluruyla direkt kapatılamadığı, İçişleri Bakanlığı'na başvurulduğu, onların da Yargıtay'a başvurduğu, bu nedenle yaklaşık 25 gün içinde partiye 4. kez baskın yapıldığı halde kapatılamadığı öğrenildi.