Şırnak’ın Silopi ilçesi yakınlarında bulunan Habur Sınır Kapısı'nda meydana gelen iki ayrı kaçakçılık olaylarında 183 adet kaçak cep telefonu ele geçirildi.

İpekyolu Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada Habur Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü personeli Habur Gümrük Sahası'nın Irak’tan Türkiye’ye giriş tarafında bulunan sahada devriye görevi yaptığı esnada Yarı Sabit Araç ve Konteyner Tarama Sistemi sırasında bekleyen araçların civarında, park halindeki kullanılmayan durumda olan bir aracın dorsesinin arka dingilinin arasında gizlenmiş vaziyette bir poşet olduğu fark edildiği belirtildi. Açıklamada, "Bunun üzerine müdürlüğümüz ekipleri gidip poşeti bulunduğu yerden alıp Habur Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü'ne getirmiş ve müdürlüğümüzde yapılan tespit sonucunda, bulunan poşette toplam 78 adet Samsung marka GT-I8190 model cep telefonu olduğu görülmüştür. Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen diğer operasyonda ise R.A idaresindeki 73 DU 899 plakalı aracın yapılan aramasında kişisel eşyalarının bulunduğu sırt çantasının içerisinde poşetlere sarılmış vaziyette toplam 105 adet Samsung Marka GT-I9500 model cep telefonu ele geçirilmiştir" denildi.

Açıklamada ayrıca her iki kaçakçılık olaylarına karışan şahısların adli işlemleri tamamlanmak üzere Silopi Cumhuriyet Başsavcılığı'na sevk edildiği bildirildi.