Şırnak'ın Silopi ilçesinde bulunan Habur Sınır Kapısı'nda kaçakçılık ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda 11 adet tabanca ile 20 adet boş şarjör ve 270 paket sigara ele geçirilirken, olayla ilgili 1 kişi hakkında yasal işlem yapıldı.

İpekyolu Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, İpekyolu Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü'ne bağlı, Habur Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyonda; S.A. idaresindeki 73 SL0 90 ve 34 MVY 98 plakalı TIR araçları şüphe üzerine X-Ray taramasına sevk edilerek uzaktan takibe alındı. Açıklamada, "Söz konusu araçlardan birinin sürücüsü olan S.A.'nın X-Ray tarama sırası beklerken çöp kutusuna siyah bir poşet bıraktığını gören ekiplerimiz olaya müdahale etmiş, ele geçirilen poşette ve şahsın kişisel eşyalarındaki çay ambalajlarının içinde 9 milimetre çapında 11 adet tabanca ile 20 adet boş şarjör ve 270 paket sigara ele geçirildi" denildi.

Açıklamada ayrıca kaçakçılık olayına karışan S.A. hakkında Silopi Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunulduğu ifade edildi.