Şırnak’ın Silopi ilçesinde bulunan Habur Sınır Kapısı'nda yapılan çalışmalarda bin 129 adet kaçak cep telefonu ele geçirildi. Kaçakçılık olayı ile ilgili bir kişi hakkında yasal işlem başlatıldı.

İpekyolu Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada Habur Gümrük sahası arama noktasına gelen F.S. isimli şahsın idaresindeki 21 AK 554 plakalı kamyonetin risk kriterleri çerçevesince X-Ray tarama cihazına sevk edildiği belirtildi. Açıklamada, "Yapılan X-Ray taraması sonucu X-ray operatörü tarafından belirli bölgelere şüpheli yoğunluk işareti konulmuş, işaretli bölgelerde müştereken yapılan kontrollerde aracın şoför koltuğu ve yanında yer alan yolcu koltuklarının alt kısımları yaklaşık 127 santimetre uzunluğunda ve 52 santimetre genişliğinde kesilerek içerisinde yer alan bölmelere yerleştirilmiş vaziyette piyasa değeri yaklaşık 1 milyon 203 bin 231 TL olan toplam bin 129 adet cep telefonu ele geçirilmişti" denildi.

Açıklamada ayrıca Habur Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekiplerince ifadesi alınan şahsın adli işlemleri tamamlanmak üzere Silopi Cumhuriyet Başsavcılığı'na sevk edildiği ifade edildi. Öte yandan 1 Mart ile 31 Mart 2014 tarihleri arasında Habur Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen 40 ayrı kaçakçılık olayında toplam piyasa değeri 1 milyon 558 bin 396 TL olan bin 630 adet cep telefonu, 20 bin 851 paket sigara, 380,72 litre alkollü içecek ve çay çay ele geçirildi. Habur’da son bir ayda kaçakçılık olaylarına karışan 46 kişi hakkında adli işlem yapıldığı belirtildi.