Kocaeli İl Jandarma Komutanlığının düzenlediği hafriyat operasyonunda, "evraklarda usulsüzlük yaparak çevreye izinsiz hafriyat dökümü yaptıkları" iddiasıyla gözaltına alınan 17 kişiden 14’ü adliyeye sevk edildi.

Edinilen bilgiye göre yüksek hızlı tren inşaatının hafriyat işini yapan şirketin taşeronu olan alt şirketlerden birinin, tren yolu inşaatından kaldırdıkları hafriyatı Kocaeli’nin değişik noktalarına izinsiz olarak döktüklerine dair Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nden ihbar alan Kocaeli İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, takibe başladı. Yapılan takipte zabıta ekiplerini tehdit ettikleri iddia edilen kişilerin, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin yan kuruluşlarından biri olan İzmit Atık Yakma ve Depolama Anonim Şirketi'nde (İZAYDAŞ) çalışan bazı memurlar ile anlaştıkları, İZAYDAŞ’a hafriyat götüren kamyonların sayısını her defasında birkaç kat fazla gösterdikleri, hafriyat getiren kamyon sayısı 10 ise 20 yazıldığı, böylece 10 kamyon dolusu hafriyatın İZAYDAŞ’a hiç gelmeden çevreye gelişigüzel döküldüğü, taşeron şirketin bu sayede işi alan ana şirketten de yüklü miktarda tahsilat yaptığı belirlendi.

Jandarma, geçen pazartesi günü yeterli delil ve bilgiye ulaşılması üzerine operasyon düzenledi. Olayla ilgili 5’i İZAYDAŞ’ta memur 17 kişi gözaltına alındı. İfadeleri alınan şahıslardan 3’ü serbest kalırken, 14 kişi Kocaeli İl Jandarma Komutanlığından sabah çok erken saatlerde Gebze Adliyesi'ne sevk edildi. Jandarma olayla ilgili herhangi bir resmi açıklamada bulunmadı.