Kırklareli’de FETÖ’nün darbe girişimine yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan şahıs, 15 Temmuz darbe girişimi gecesinde Venedik’te gezide bulunanların halay çekerek kutlama yaptığını söyledi.
Kırklareli’de FETÖ/PDY’ye yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan A.K. ifadesinde, “FETÖ-PDY terör örgütüdür, bu örgütün lideri Fetullah Gülen isimli şahıstır. 2012 yılından sonra hiçbir şekilde bu yapının içerisinde bulunmadım. Bu insanlar bizim duygularımızı sömürdüler. Bulunduğum süreci anladım ve kısa bir süre sonra bu yapılanmanın içerisinden çıktım” dedi.
Darbe girişiminin yaşandığı gece Babaeski’deki özel bir firmanın düzenlediği Venedik gezisinde bulunan emekli binbaşı, avukat, doktorların halay çekerek kutlama yaptığını anlatan A.K., “15 Temmuz darbe girişimi gecesinde Babaeski’deki özel bir firmanın düzenlediği Venedik gezisinde bulunan emekli binbaşı, avukat, doktor şahıslar darbe gecesinde halay çekerek, ’İyi ki darbe oluyor, Recep Tayip Erdoğan’dan kurtuluyoruz’ şeklinde ifadeler kullandılar. Ben bu şahıslara ’Ne yapıyorsunuz, siz nasıl Türksünüz’ dediğimde bana, ’Bırak Allah’ını seversen, Recep Tayip Erdoğan’dan kurtuluyoruz biz’ dediler. Dönüş vaktinde ise bu şahısların cep telefonlarından darbenin başarısız olduğunu görünce FETÖ askerlerinin neden alındığını belirterek, hükümet aleyhine hakaretlerde bulunduklarını işittim” diye konuştu.
(İHA)