Elazığ'da tartıştığı şahsı öldüren zanlıya cinayetten 25 yıl, ruhsatsız silah taşımadan ise 1 yıl 8 ay hapis cezası verildi.

Olay 30 Ekim 2013 tarihinde İcadiye Mahallesi Çeşmeli Sokak'ta meydana gelmişti. Olaydan 3 ay önce tütüncü dükkanı açan İmam B., mahalleden tanıdığı taksicilik yapan Atalay Aslan'la tartışmıştı. Tartışma sonrası kendisine kafa attığını ileri sürdüğü taksici Aslan'ı, İmam B., ruhsatsız tabancasıyla 3 el ateş ederek öldürmüştü. Elazığ Adliyesi 1.Ağır Ceza Mahkemesi’nde cinayet davasının karar duruşması yapıldı. Duruşmaya tutuklu sanık İmam B., maktul yakınları ve taraf avukatları katıldı.

Duruşmayla ilgili karar vereceğini belirten mahkeme heyeti savcıdan esasa ilişkin mütalaasını istedi. Savcı mütalaasında,"Tespit edilemeyen nedenden dolayı sanık ve maktulün tartışıp kavga ettiği, sanığında ruhsatsız silahını çekerek maktulü öldürdüğü bu nedenle hakkında Türk Ceza Kanunu 82/1 maddesi gereğince kastan adam öldürme suçundan müebbet hapis cezası verilmesi, bir önceki duruşmada haksız tahrik maddesinin uygulanması istenmiş ise de tanıkların anlatımından tahrik unsurları oluşmadığı için cezasından indirim uygulanmaması kamu adına talep olunur" dedi.

Taraf avukatlarının savunmasının ardından mahkeme heyeti sanık İmam B.'ye son sözünü sordu. Sanık İmam B., "Takdir mahkemenin" dedi.

Mahkeme heyeti sanık hakkında haksız tahrik maddesini uygulamadıklarını bu nedenle kasten adam öldürme suçundan 25 yıl, ruhsatsız silahtan ise 1 yıl 8 ay hapis cezası verdiklerini açıkladı.

ÖNCEKİ DURUŞMADA CİNAYETİ ANLATMIŞTI

Cinayetten 25 yıl hapis cezası alan zanlı İmam B. olay anını bir önceki duruşmada anlatmıştı. Zanlı ifadesinde, "Olay günü kahvede çay içerken Atalay ile tartıştık. Olaydan bir süre önce Aslan ve ismini bilmediğim arkadaşları birine yardım etme bahanesiyle benden para istemişti. Olay günü de yanıma gelince 'benden uzak dur' dedim. Uzaklaşırken yakamdan tuttu, bu sırada elinde bıçak vardı avuç içime battı. Biraz uzaklaştım arkamdan geldi, bana 2 defa bıçak sallandı. Bende üzerime taşıdığım silahımı çekerek aşağı doğru tuttum. Bana bıçakla gelince silahımı yere doğru ateşledim, kaçtım" demişti.