Genelkurmay Başkanlığından, Hakkari'de devam eden operasyon kapsamında dün yapılan hava harekatıyla bölücü terör örgütüne ait 1 Doçka uçaksavar silah mevzi, 5 sığınak ve teröristlere ait mühimmat deposunun tahrip edilerek, 12 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi.
Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde yer alan bilgiye göre, Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde devam eden operasyonda, hava harekatı ile bölücü terör örgütüne ait 1 Doçka uçaksavar silah mevzi, 5 sığınak ve teröristlere ait mühimmat deposu tahrip edildi. Operasyonda, 12 bölücü terör örgütü mensubu etkisiz hale getirildi.
Şemdinli'de teröristlerce el yapımı patlayıcı patlatılarak yapılan saldırıda, bir GSM şirketine ait baz istasyonunda maddi hasar meydana geldi.
​Mardin Dargeçit'teki operasyonda 1 terörist, silahı ve mühimmatıyla ölü ele geçirildi.
Muş'ta devam eden operasyonda, teröristlerce önceden sivil bir araca tuzaklanan el yapımı patlayıcı bulunarak imha edildi. Patlayıcı yapımında kullanılan çok sayıda malzeme ele geçirildi.
Osmaniye'de, sivil bir enerji şirketine ait 2 rüzgar türbini teröristlerce önceden tuzaklanan 2 el yapımı patlayıcı bulunarak imha edildi.
Bölücü terör örgütünden kaçan, Hakkari Çukurca'da 1, Şırnak Silopi'de 8 olmak üzere toplam 9 terörist, silahsız ve teçhizatsız olarak güvenlik güçlerine teslim oldu.