Hijyen Belgesi Nasıl Alınır

Yemek sektöründekiler için çok önemli ve gerekli olan bu belge yetkili merciiler tarafından zorunlu bir hale getirilmiştir ve bu hijyen belgesine sahip olmayan iş yerlerine 2013 senesi itibari ile cezalar yazılmaya başlanmıştır. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından açıklanan bildirgede: İnsan ve toplum sağlığı düşünülerek yürürlüğe girmiş bu uygulamada; personel başına 250 ila 1000 türk lirası arasında bir ceza-i işlem uygulanmaktadır.

Nedir Bu Hijyen Belgesi?

İnsan ve toplum sağlığına zarar verecek ortamlardan alınması gereken önlemleri uygulamalı bir şekilde gösteren eğitimler sonrasında alınacak belge Hijyen Belgesidir. Halk Eğitim Merkezleri tarafından verilen hijyen belgesi nasıl alınır?

Bu Belgeyi Almak İçin Yapacaklarınız:

Bazı sektör işletmelerinde bu belgeyi almak zorunlu olduğu için bir an önce eğitimlere katılıp Hijyen Belgesi almanızı öneririz. Hijyen Belgesi alma zorunluluğu olan işletmelerde çalışan kişilerin tek tek eğitim merkezlerine gidip, hijyen eğitim programını tamamladıktan sonra belgelerini almaları gerekmektedir. Eğer sizin de işletmeniz; hijyen belgesi olması zorunlu kategorisinde bir işletmeyse, hijyen belgesi nasıl alınır sorusunun cevabını merak edip hemen işlemlere başlaması gerekir.

Nereden Alabilirsiniz?

Hayat Boyu Öğrenme Müdürlüğü, Milli Eğitim Bakanlığı ve Halk Eğitim Merkezlerinden hijyen sertifikanızı, belirlenen şartları sağladıktan sonra kolaylıkla alabilir ve işletmenizi güvenli bir şekilde sürdürebilirsiniz.

Hijyen Belgesi Eğitim İçerikleri:

    • Hastalıkların nasıl ve ne şekilde bulaştıkları hakkında bilgiler,
    • Hastalıklara yakalanma riskini nasıl azaltabilirsiniz,
    • Mikropların tanımları ve çeşitleri,
    • Mikropların nasıl bulaştığı
    • Enfeksiyon zincirini oluşturan elementler,
    • Sürekli görülen hastalıklar nelerdir,
    • İş yeri çalışanlarına yönelik yasalar,
    • İş yeri işletmecisine yönelik yasalar,
    • Çeşitli hastalıklara sebep olan mikrop ve virüslerin özellikleri hakkında çeşitli bilgiler,
    • Hastalıkların kaynaklarının nereden geldiğinin tanımı.

Gibi yararlı eğitimler ile aslında tamamen insanları ve toplumu korumaya yönelik atılan bu adımı biz de son derece destekliyoruz. 

Ayrıca hijyen belgesi başvurusu yapacaklar için gerekli şartlar da şunlar: Eğitimi alacak kişinin nüfus cüzdanı ve fotokopisi, hijyen eğitimi alacak kişinin ilgili kurum tarafından verilmiş olan ve eğitim alacak kişinin doldurmuş olduğu başvuru formu bu işlemleri yapmak için gerekli olacaktır.