Haliç Köprüsü’nden atlayan bir kişi, şans eseri hayatta kaldı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’ne ait olduğu öğrenilen araziye düşen adam, olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından hastaneye kaldırıldı.

Haliç Köprüsü’nde saat 12.00 sıralarında meydana gelen olay, iddiaya göre şöyle gelişti. İsminin Sali O. olduğu öğrenilen vatandaş, köprü üzerinde yürümeye başladı. Şahsı gören vatandaşlar, polise şahsın intihar edebileceğine yönelik ihbarda bulundu. İhbar üzerine harekete geçen polis ekipleri köprü üzerine gelerek, şahsı aramaya başladı. Şahsın polis gelmeden köprüden atladığı ve köprü altında bulunan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’ne ait olduğunu öğrenilen araziye düştüğü öğrenildi. Polis ekipleri ve Fen İşleri Müdürlüğü çalışanlarının ortak çalışması sonucu Sali O. bulunurken, olay yerine ambulans çağrıldı. Olay yerine gelen sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Sali O., Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Sali O.’nun sağlık durumunun ciddiyetini sürdürdüğü ifade edilirken, bir süre daha gözlem altında tutulacağı öğrenildi.

İntihara teşebbüs eden şahsın düştüğü noktada bulunan Fen İşleri Müdürlüğü’nün İşletme Şefi Hayri Solmaz, “Ya düşmüş ya intihar etmiş. Detayları biz de bilmiyoruz. Hiç gören yok. Polis arkadaşlar gelince olayı biz de fark ettik. Arkadaşların dediğine göre polis arkadaşlar gelene kadar gözlerini hareket ettiriyormuş. Onun dışında bilgimiz yok. Gördüğünüz gibi ambulans götürdü” diye konuştu.

Polis, olayla ilgili soruşturma başlattı.