İzmit ilçesinde, patik satma bahanesiyle kapısını çaldığı hamile kadına biber gazı sıkarak etkisiz hale getirmek ve evine girmek isteyen kadın, polis tarafından yakalandı.

Olay, İzmit'in 28 Haziran Mahallesi’nde meydana geldi. Patik satma bahanesiyle kapı kapı dolaşan bir kadın Bağlaryolu Badem Sokağında ikamet eden Gül A.'nın evine gitti. Önce dinlenme ve su içme bahanesiyle kapı önünde oturan kadın daha sonra zorla eve girmek istedi. Panikleyen Gül A., tüm gücüyle kapıyı iteklerken, patik satan kadın eline aldığı biber gazını sıktı. Panikleyerek korkuya kapılan Gül A., kapıyı kapatmayı başardı. İçeri giremeyen yaşlı kadın kaçarak kayıplara karıştı. Sesleri duyan komşular kaçan kadının peşine düştü. Kısa sürede yakalanan kadın, polise teslim edildi. Gözaltına alınan kadının adliyeye sevk edilmesi bekleniyor.

Biber gazı ve korkusundan şoka giren 6 aylık hamile Gül A., olay yerine çağırılan ambulansla Alikahya Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesine kaldırıldı. Olaydan sonra eve gelen Gül A.’nın kayınvalidesi, “Gelinimle telefonda görüştük. Beni kahve içmeye çağırdı. Saat 3’te kendisine gidecektim. Geldiğimde olanları komşulardan öğrendim. Telefon ettim şu an kendisinin de bebeğinin de durumu Allah'a şükür iyi. Burası benim mahallem, şimdiye kadar böyle bir olay yaşanmadı” dedi.