Eskişehir’de 2010 yılında İhsan Doğu tarafından öldürülmekten şans eseri kurtulan ve 5 ay önce cezaevinden çıktığı öğrenilen Mehmet Emin Toprak’ın donarak öldüğü öğrenildi.

8 Aralık 2013 tarihinde Hoşnudiye Mahallesinde bulunan bir metruk evde donarak ölen Mehmet Emin Toprak’ın, 2010 yılında öldürülmekten son anda kurtulduğu ortaya çıktı. 6 kişinin ölümü ile sonuçlanan olayda, Mehmet Emin Toprak’ın yerine kardeşi Mehmet Sadık Toprak’ın öldürüldüğü belirtilmişti. Donarak ölen Toprak’ın cenazesi yakınları tarafından Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nden alınarak Muttalip mahallesinde bulunan ve 2010 yılında ailesinden 6 kişinin de defnedildiği mezarlıkta toprağa verildiği öğrenildi.

OLAYIN GEÇMİŞİ

25 Ağustos 2010 tarihinde Ramazan ayında iftar sofrasında husumetli olduğu komşularının evini av tüfeği ile basan İ.D. (58), aynı ailede 4 kişiyi öldürüp, 1 kişiyi de yaraladıktan sonra kayıplara karışmıştı. İ.D. daha sonra 12 Kasım 2010 gününe kadar saklanmış, daha sonra gece Mehmet Emin Toprak’ı öldürmek için geri gelmişti. Ancak İ.D. Mehmet Emin Toprak yerine ikiz kardeşi olan Mehmet Sadık Toprak’ı öldürmüştü. İ.D. yakalanmasının ardında Mehmet Emin Toprak’ı öldürmek istediğini ifadelerde “12 Kasım’daki 5’inci cinayette Mehmet Emin Toprak’ı öldürecektim. Mehmet Sadık Toprak’ı öldürmek istemedim" diye belirtmişti.

Yaşanan 6 cinayette ailesini kaybeden Mehmet Emin Toprak, mucize eseri öldürülmekten son anda kurtulmuştu. Ancak Mehmet Emin Toprak’ın o gece alkollü olduğunu belirleyen jandarma ekipleri, kardeşini öldürdüğü gerekçesi ile Toprak’ı adliyeye sevk etmiş, ancak mahkeme tarafından serbest bırakılmıştı.

Olayın üzerinden geçen 3 yıl içinde yaşanan cinayetler yüzünden psikolojisi de bozulan Mehmet Emin Toprak’ın, ‘2010 yılında yaşanan olaylarda ‘Ev Kurşunlama, ev ve samanlık yakma, silah yakalatma’ suçlarından ötürü 1 yıl hapis cezası aldığı ve yaklaşık 5 ay önce tahliye olduğu öğrenildi.