Gülsuyu’nda geçtiğimiz yıl uyuşturucu çetelerine karşı yapılan yürüyüş sırasında açılan ateş sonucu hayatını kaybeden Hasan Ferit Gedik’in davasının 5’inci duruşması görüldü. Mahkeme heyeti sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar vererek duruşmayı 4 Mart 2015’e erteledi.
Maltepe Gülsuyu’nda geçtiğimiz yıl uyuşturucu çetelerine karşı yapılan yürüyüş sırasında Hasan Ferit Gedik’in hayatını kaybettiği ve çok sayıda kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan olaylara ilişkin davanın 5’inci duruşmasına Anadolu Adalet Sarayı’nda görüldü. Duruşma öncesi polis, adliye ve çevresinde geniş güvenlik önlemi aldı. Adliye önüne gelen gruplar "Hepimiz Ferit’iz öldürmekle bitmeyiz" yazılı pankart açarak slogan attı. Duruşmayı Hasan Ferit Gedik’in cezaevinden çıkan babası İbrahim Gedik ile Gezi aileleri de takip etti.
Duruşmada, Hasan Ferit Gedik’in öldürüldüğü gün başından kurşunla vurularak yaralanan Gökhan Aktaş’ın annesi, sanık avukatı konuşurken avukata tepki gösterdi ve "Oğlumun kafasında halen kurşun var" dedi.
Duruşma çıkışı bir açıklama yapan hasan Ferit Gedik’in babası İbrahim Gedik, oğlunun uyuşturucu çeteleri tarafından katledildiğini söyledi. Baba Gedik, “Analar, Babalar uyuşturucuya karşı mücadele etsin Hasan Anneler Babalar acı çekmesin evlatlar katledilmesin diye katledilmiştir. Ama bu böyle olmamalıydı. Milyonlar hasan Ferit’in yanında olmalıydı. Hapisten çıktım, daha fazlasını bekliyordum. Burada baktım ki kalbini yüreğini koyan insanlar var. Hasan Ferit şunu düşünüyordu; insanların dini, dili, ırkı fark etmez bu insanlar ezilen insanlar diye düşünüyordu ben hasan Ferit için daha fazla insan bekliyordum” dedi.
“OĞLUM TOPRAĞIN ALTINDA ADALET BEKLİYOR”
Hasan Ferit Gedik’in annesi Nuray Gedik, “Oğlum toprak altında adalet bekliyor ama koskoca adalet sarayında maalesef Hasan Ferit’e yer yok. Bakanlıkta bize söz verdiler ama bir yer tahsis etmediler ve sürekli erteliyorlar. Benim oğlum yoğun bakımda yatarken delilleri karartmak için kanlı gömleğini yok ettiler. O yetmedi cenazesi üç gün ortada kaldı. Dördüncü günü defnettik onu da duyarlı arkadaşları sayesinde defnettik” şeklinde konuştu.
Sanık avukatların sanıkların tahliyesini talep eden mahkeme, duruşmayı 4 Mart 2015’e erteledi.
(İHA)