Maltepe Gülsuyu’nda geçtiğimiz yıl uyuşturucu çetelerine karşı yapılan yürüyüş sırasında açılan ateş sonucu Hasan Ferit Gedik’in hayatını kaybetmesine ilişkin görülecek davanın duruşması 20 günde 2’inci kez ertelendi.
Anadolu Adalet Sarayı 10. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya beşi başka suçtan olmak üzere 22 tutuklu sanık ve taraf avukatları katıldı. Mahkeme Başkanı’nın, duruşma savcısından, duruşmanın aleni yapılıp yapılamayacağı konusunda görüşünü sorduğu davada mahkeme heyeti, duruşmanın ’kamu güvenliği’ nedeniyle kapalı yapılmasına karar verdi. Alına karar üzerine izleyiciler ve basın mensupları içeri alınmadı. Bu sırada avukatlar duruşmanın kamuoyuna kapalı yapılmasına itiraz ederek tepki gösterdi. Avukatlar, duruşma salonunun fiziki şartlarının yetersiz olduğu iddiasında bulunarak duruşmanın başka salonda yapılması talebinde bulundu.

DURUŞMA 2’NCİ KEZ ERTELENDİ
Mahkeme heyeti ise salonun fiziki şartlarının duruşmayı sürdürmeye uygun olmadığından, tarafların kimlik tespitine ve yargılamaya devam edilemediğini belirterek duruşmaya son verilmesine karar verdi. Sanıkların tutukluluk durumunun dosya üzerinden değerlendirilmesine karar veren mahkeme, duruşma için salon tahsisi konusunda Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’na yazı yazılmasına hükmetti. Duruşma 15 Eylül 2014 tarihine ertelendi. Duruşma 14 Ağustos’ta da ’Güvenlik sağlanamadı’ gerekçesiyle ertelenmişti.
Öte yandan, duruşmadan çıkan avukatlar güvenlik görevlilerinin kendilerini içeri almadığını iddia etmesiyle arbede yaşandı. Yaşanan arbedede İstanbul Barosu temsilcisi avukat Ömer Kavili kolundan ve dudağından yaralandı. Arbede sırasında çevik kuvvet polisi ile tartışan bir kişi gözaltına alındı.
Pankart açıp slogan atan grup, duruşmanın ertelenmesinin ardından dağıldı.
(İHA)