Maltepe Gülsuyu'nda önceki gece çıkan olaylarda hayatını kaybeden Hasan Ferit Gedik'in cenazesi Armutlu Cemevi'ne getirildi. Cemevi'nde toplanan Gedik'in sevenleri, "Ferit'i uyuşturucu çeteleri vurdu. Mahalleye uyuşturucu ve fuhuş sokmak istiyorlardı ama Ferit buna izin vermiyordu" diyerek tepki gösterdi.

Maltepe'de DHKP-C yandaşları ile uyuşturucu çetesi arasında çıktığı iddia edilen çatışmada hayatını kaybeden Hasan Ferit Gedik'in cenazesi dün Adli Tıp Kurumu'nda alınarak Armutlu Cemevi'ne getirildi. Cemevi'nde toplanan Gedik'in akrabaları ve sevenleri tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Cem evinde toplanan cenazenin önünde uzun süre sloganlar attı.

Cenazede konuşan bir mahalleli, "Ferit bu mahallenin çocuğuydu. Uyuşturucu çeteleri Gülsuyu'nda halka saldırıyor. 1.5 aydır silahlarla saldırıyorlar. Onlarca insanı vurdular. Ferit de Armutlu'da yetişmiş pırlanta gibi bir gençti" dedi.

Öte yandan, Gedik'in yakınları cenazeyi Maltepe Gülsuyu'na götürüp orada da tören yapılmasını istedi. Ancak polis yetkililerinin güvenlik gerekçesiyle cenazenin Maltepe'ye götürülmesine izin vermediği belirtildi.