Balyoz davası kapsamında tahliye edilen Barbaros Firkateyni Komutanı Deniz Kurmay Albay Mustafa Haluk Baybaş, “Eğer bu bize yapılan zulüm demokrasimizi daha iyi bir noktaya getirecekse, o zaman bu çekilen zulüm bir mana ifade eder” dedi.
Balyoz davası kapsamında verilen tahliye kararının ardından Hasdal Cezaevi’nde de tahliyeler başladı. Cezaevinde işlemleri tamamlanan Barbaros Firkateyni Komutanı Deniz Kurmay Albay Mustafa Haluk Baybaş, “Halkımıza şunu söylemek istiyorum; biz darbe planlamadık. Biz görevimizi çok iyi yaptık. Darbe devirleri geçmiştir artık. Artık halkımızın da donanmasına, yani mavi vatana sahip çıkması lazım. Donanması güçlü olmayan bir ülke güçlü olamaz. Ben TCK Barbaros Firkateyni’nin komutanı iken tutuklandım. İlk tutuklanan benim. Üç aylık seyre gittim ve döndükten iki gün sonra tutuklandım. Gitmeden önce de babamı toprağa verdim. Biz ülkemize, milletimize fedakarca hizmet ettik. Üç yıla yakındır içerdeyim. Üç yaşındaki çocuğumu bıraktım şuanda 6 yaşındalar. Eğer bu bize yapılan zulüm demokrasimizi daha iyi bir noktaya getirecekse o zaman bu çekilen zulüm bir mana ifade eder” diye konuştu.
Tahliye edilen ikinci isim Albay Servet Bilgin de, “Türk ordusunu zafiyete uğrattınız. Türk ordusuna kumpas kuranlar bunun hesabını verecektir. Türk milletine ihanet ettiniz, bunun hesabını vereceksiniz. Bizim 3 yılımızı çaldılar, kimin hakkı var. Paralel örgüt Türk milletine ihanet, hakaret ettiniz. Bu yanınıza kalmaz. Bunun hesabını teker teker vereceksiniz” dedi.
Tahliye edilen Kurmay Albay Önder Çelebi ise, “Tutsaklığımızın başladığı ilk günden beri masumuz. Herkese çok teşekkür ediyoruz. Gururluyuz hala dimdik ayaktayız. Mücadele bundan sonra da devam edecek. Herkese teşekkür ediyorum desteklerinden dolayı. Onların destekleri bu zulmün sona ermesini destekledi. Umudum bize yapılan zulmün Türk gençlerine, Türk vatanseverlerine uygulanmaması” diye konuştu.
(İHA)