Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde belediye itfaiye müdürlüğü ile devlet hastanesi yöneticileri ortak yangın tatbikatı düzenlediler. Tatbikatta itfaiye ekipleri hastaları hastanenin en üst katından iple sedye ile birlikte hastane bahçesine indirdi, hastane personeli ise camlardan atladı.

Ereğli Devlet Hastanesi'nde ilk kez düzenlenen yangın tatbikatında ilk olarak yangın alarmı verildi, ardından da kısa sürede itfaiye aracı ve ambulans geldi. İtfaiye ekipleri yangın hortumlarını hastane binası içerisine çekerek çıkan yangını kısa sürede kontrol altına alıp söndürdüler. Yangının söndürülmesin ardından ise yürüyemeyecek durumda olan hastalar sedye ile ambulansa taşındı.

Yangında mahsur kalan hasta, hasta yakını ve hastane personelinin bir kısmı camlardan hava yastığının üzerine atlayarak kurtarıldı.

Bazı hastalar ise hastanenin çatı katına bağlanan iple sedyelere konularak kontrollü bir şekilde aşağı indirildi.

İtfaiye Müdürü Muhammet Ateş tatbikat sırasında hastanede yangına müdahale ile görevli güvenlik personeline olası bir yangında alevlerin nasıl kontrol altına alınıp söndürülmesi gerektiğini uygulamaları olarak gösterdi.

Ereğli Devlet Hastanesi’nde ilk kez bir yangın tatbikatı yapıldığını belirten hastane yöneticisi Operatör Doktor Muharrem Erdem, emeği geçen itfaiye personeli, sivil savunma ekipleri ve sağlık çalışanlarına teşekkür ettiğini söyledi. Erdem konuşmasında "Hastane tarihinde ilk kez gerçekleştirmiş olduğumuz yangın tatbikatı başarıyla sona erdi. Burada emeği geçen ve eğitim veren başta Karadeniz Ereğli Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü görevlilerine, Müdür Muhammet Ali Ateş ve Sivil Savunma Uzman Vekilimiz Mehmet Güneş'e teşekkür ediyorum. Bundan sonra rutin ve periyodik bir şekilde tatbikatlara devam edeceğiz" dedi.

Ereğli Devlet Hastanesi’nde gerçeğini aratmayan yangın tatbikatına İlçe Sivil Savunma Müdürlüğü, Ereğli İtfaiye Müdürlüğü, hastane çalışanları ve hasta yakınları katıldı.