Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi, damdan düşerek hayatını kaybeden kıza müdahalede bulunulmadığı iddialarını yalanladı.

Şanlıurfa’nın Bozova ilçesinde evlerinin damından düşen 5 yaşındaki Cansu V, kaldırıldığı hastanede 5 saat sonra hayatını kaybetmişti. Bazı basın ve yayın organlarında “Urfa’da Damdan Düşen Kız Öldü” başlığı ile yayınlanan haberlerde balkondan düşen çocuğa 4 saat boyunca müdahale edilmediği iddialarının yer alması üzerine Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi yöneticileri tarafından inceleme başlatıldı. Konuya ilişkin bir açıklama yapan Hastane Başhekimi Uz. Dr. Abdülkadir Yetişgin, “Yapılan inceleme sonucunda Cansu V. isimli hasta 26 Nisan 2014 tarihinde yüksekten düşme tanısı ile Bozova ilçesinden kendi imkanları ile saat 11.03’te acil servise müracaat etmiştir. Hasta resutasyon odasına alınıp Acil Tıp Uzmanı Dr. Mehmet Emre Erimşah tarafından ilk muayenesi yapılmış, gerekli müdahaleden sonra tetkik ve grafileri istenmiştir. Hastanın damar yolunu açıp, foley sondanın takılması ile monitorizasyona bağlanmış olup, hastanın tetkik ve grafi sonuçlarında kan değerlerinin düşük çıkması sonucunda ise 1 ünite kan takılmıştır. Karaciğerde ise laserasyon batın içi yaygın sıvı renal arter oklüzyonu görülmüştür. Hastanın çocuk cerrahisi uzmanı tarafından ileri merkeze sevki uygun görülmüş ancak, hasta yakınları tedaviyi ileri bir merkezde kabul etmemişlerdir.112 ile irtibata geçilerek sevk için ileri merkezde yer ayarlandığı sırada durumu daha da ağırlaşan hasta, ortopedi, beyin cerrahi, plastik cerrahi, kalp damar cerrahi ve çocuk cerrahi uzmanları tarafından muayene edilerek hastanın durumunun ağır ve acil olduğu için hastanın sevk edilmesinin uygun olmadığına karar verildi. Çocuk cerrahi uzmanı tarafından saat 14.30’da hastanın cerrahi yoğun bakıma yatışı uygun görülmüş olup, hastanın tedavisine devam edilmiştir. Burada yapılan tüm müdahalelere rağmen hasta kurtarılamamış olup, saat 15.15’te hasta yaşamını yitirmiştir” dedi.

Yetişgin, Cansu V’nin hastaneye intikal etmesi ile tüm imkânların kullanıldığını, hastane ve sağlık görevlileri ile ilgili ithamların gerçekleri yansıtmadığını ifade etti. Yetişgin, Cansu V’ye rahmet, ailesine de başsağlığı diledi.