Afyonkarahisar Devlet Hastanesi giriş kapısı önünde bayılan bir hastaya, 15 dakika sonra müdahale edildiği ileri sürüldü.

Bir süre önce yılan sokmasından dolayı Afyonkarahisar Devlet Hastanesi’ne yatırılan Basri Kaplan (51) isimli vatandaş, tedavisi tamamlandıktan sonra bugün taburcu oldu. Eşi Sultan Kaplan ile birlikte kendilerini bekleyen araca binmek için hastane dışarısına çıkan Basri Kaplan, bir süre yürüdükten sonra bir anda fenalaşarak yere yığıldı. Bu sırada yanında olan eşi Sultan Kaplan, eşinin bayıldığını görünce onu ayıltmak için çırpınmaya ve çevreden yardım istemeye başladı. Çevredekilerin başına toplandığı Basri Kaplan yerde hareketsiz yatmaya devam etti. Olay, çevredeki vatandaşlar tarafından hastane görevlilerine haber verilerek sedye istendi. Ancak, iddialara göre olay haber verilmesine rağmen 5 dakika sonra hastanın başına bir sağlık görevlisi gelerek Kaplan’ı uyandırmaya çalıştı. Fakat bunda başarılı olamayan sağlık görevlisi de sedye talebinde bulundu. Hastaya sedyenin yaklaşık 15 dakika boyunca gelmemesine sinirlenen hasta yakınları olaya tepki göstermeye başladı. Kısa süreli tartışmalarından yaşandığın olayın ardından sedye ile birlikte 4 sağlık görevlisi gelerek Basri Kaplan’ı Acil Servis’e götürdü. Kan şekerinin düşmesinden dolayı bayıldığı belirlenen Basri Kaplan’ın sağlık durumunun şimdilik iyi olduğu ve bir süre müşahade altında tutulacağı öğrenildi.

Afyonkarahisar Devlet Hastanesi yöneticisi Dr. Hasan Arslan iddiaları yalanlayarak, ”Bize bilgi verildikten 2 dakika sonra hastaya müdahale edilmiştir“ dedi.