Son olarak 15 bin 500 dolar seviyesini geçerek 16 bin dolara dayanan Bitcoin, 15 bin 876 dolarla yılın rekor seviyesine ulaştı. Şu anda Bitcoin düşer mi yoksa yükselişini sürdürecek mi sorusu büyük merak konusu ve insanlar bu sorunun cevabını kripto para haberlerini tarıyorlar.

Bitcoin Nedir?

Bitcoin düşer mi yükselir mi konusunu irdelemeden önce Bitcoin nedir sorusuna yanıt vermek doğru olacaktır. 2008 yılında ortaya çıkan ve "eşler arası elektronik nakit sistemi" tanımlamasıyla duyurulan Bitcoin, herhangi bir merkezi otorite tarafından kontrol edilmeyen ve yönetilmeyen, Blockchain teknolojisi üzerine inşa edilmiş bir dijital para birimidir. Bitcoin'in yaratıcısı Satoshi Nakamoto takma isimli bir kişi ya da gruptur. "Bitcoin: Eşten Eşe Elektronik Nakit Sistemi" isimli bir teknik dokümanın yayımlamasıyla ortaya çıkan Bitcoin, üçüncü taraf ödeme sistemlerine, aracı kurumlara ve bankalara güvenme ihtiyacını ortadan kaldırma ilkesiyle doğmuştur. Bitcoin tümüyle kriptografik olarak güvence altına alınmıştır. Bu yüzden Bitcoin bir kripto para birimi olarak anılmaktadır.

Tüm Zamanların En Yüksek Seviyesini Geçilebilir mi?

Takvimler 17 Aralık 2017'yi gösterdiğinde 20 bin 89 doları görerek tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşan Bitcoin, o günden bu yana tüm zamanların en yüksek seviyesini egale etme beklentisiyle yükselişini sürdürüyor. 2018 yılının başlarında 17 bin 365 doları gören Bitcoin, yılın geri kalan günlerinde büyük bir düşüş trendine girmiş ve 3 bin 200 dolar seviyelerine kadar gerilemişti. 2019 yılının ikinci çeyreğinde yükselişe geçen Bitcoin, yılın en yüksek seviyesini 13 bin dolarla gördü. 2020'ye 8 bin 800 dolarla giriş yapan en büyük kripto para biriminin tüm zamanların en yüksek seviyesine doğru olan yolculuğu devam ediyor.

Yılı 20 Bin Doların Üzerinde Kapatma Olasılığı %14

GÖRSEL Veri analiz şirketi Skew’e göre, en büyük kripto para birimi Bitcoin’in 2020'yi tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 20 bin doların üzerinde kapatma olasılığı yüzde 14. Skew’in analizine göre Bitcoin’in yılı 20 bin doların altında ve 15 bin doların üzerinde kapatma olasılığı 20 bin doların üzerinde kapatma olasılığından daha yüksek. Birçok uzmana göre ABD'nin yeni başkanı Joe Biden'ın gelişi başta altın, gümüş olmak üzere Bitcoin ve kripto paralara yarayacak. Ekonomist Erkan Öz, YouTube kanalından paylaştığı son videosunda, Biden'in altın, gümüş ve Bitcoin'i, dolaylı yoldan altcoin'leri uçuracağını iddia etti. Öz, Biden'in dünyanın kapitalizmine reset atmayı planlayan Büyük Reset'le bağlantılı olduğunu, bu bağlantısı sebebiyle de piyasalara trilyonlarca dolar pompalanacağını düşünüyor. Öz'ün bu iddiası hiç şüphesiz başta altın, gümüş ve başta Bitcoin olmak üzere tüm kripto paralara yarayacaktır. Böyle bir ortamda Bitcoin'in tüm zamanların en yüksek seviyesine, hatta yeni rekor seviyelere doğru koşması içten bile değil. Birçok uzmanın öngörüsü de en büyük kripto para birimi Bitcoin'de artık tüm zamanların en yüksek seviyesinin aşılacağı yönünde. Fakat burada COVID-19 tehditi gözardı edilmeli. 2. dalganın konuşulduğu, karantinaların yavaş yavaş başladığı şu günlerde ikinci bir kripto para piyasası kazası yaşanabilir. İlk kazada en büyük kripto para birimi 9 bin dolar seviyesinden 3 bin dolar seviyesine doğru sert şekilde düşmüştü. 2. dalganın korkuları tetiklemesiyle yeniden böyle bir düşüş yaşanabilir. Bu noktada VIX volatilite endeksini dikkatle takip etmeniz, göz önünden ayırmamanız gerekiyor. Endeksin yükselmesi durumunda sert satışlar başlayabilir ve büyük kırılımlar görülebilir. En güncel Bitcoin, kripto para ve altcoin haberleri için Coinkolik.com'u takip edebilirsiniz.