Hava Harp Okulu Komutanlığı Havacılık Külübü tarafından uluslararası 26. Plastik Model Uçak yarışması düzenlendi. 7 kategoride düzenlenen etkinlik kapsamında plastik uçakların uçuşu renkli görüntülere sahne oldu.

Havacılığı sevdirmek, uçuş sevgisini ve isteklilik düzeyini artırmak amacıyla Hava Harp Okulu Komutanlığı Havacılık Külübü tarafından uluslararası 26. Plastik Model Uçak yarışması düzenlendi. Yarışmaya aralarında sivillerin, yabancı ve Türk askeri öğrencilerin de bulunduğu 79 kişi katıldı.

26. Plastik Model Uçak Yarışması'nda, kursiyer olarak eğitim alan Harbiyeliler ve sivil katılımcılar '' Türk ve Dünya Askeri Havacılık Dallarında Pistole ve Fırça ile Boyanan Model Uçak" kategorilerinde imal ettikleri model uçaklar ile yarışmaya katıldı. Askeri öğrenci, gençler, amatörler, yetişkinler ve ustalar, 7 kategoride düzenlenen etkinlik kapsamında plastik uçaklarını yarıştırdı. Yarışma renkli görüntülere sahne oldu. Model plastik uçakların uçuşları esnasında yaptığı manevralar izleyen askeri öğrencilere heyecanlı anlar yaşattı.

Öte yandan, etkinlik kapsamında yapılması planlanan paraşüt gösterisi ise rüzgarın ters esmesi nedeniyle bir türlü gerçekleştirilemedi. Yağmurun da başlamasıyla paraşüt gösterisi iptal edildi.

Uluslararası 26. Plastik Model Uçak Yarışması kapsamında değerlendirilen model uçaklar 11-16 Mayıs 2014 tarihleri arasında Genç Kartallar Haftaso süresince mesai saatlerinde sergi salonunda sivillerin ziyaretine açık olacak.