Muğla'nın Marmaris ilçesinde ormanlık alana düşen havai fişek ormanı alev alev yaktı. Olayla ilgili olarak bir kişi göz altına alındı.

Marmaris-Datça karayolu Seyir Tepesi Mevkinde havai fişeğin düşmesi sonucu yangın çıktı. Yükselen alevleri gören vatandaşlar, yangını Marmaris Orman İşletme Müdürlüğü ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine bölgeye 10 arazöz, 1 dozer, 3 su tankı aracı, çevre beldelerden gelen 10 itfaiye ekibi ile 60 orman işçisi sevk edildi. Sarp bir noktada olan alevlere ekipler, müdahaleye başladı. Yaklaşık 30 dakika içinde kontrol altına alınarak söndürülen yangında bir hektar kızılçam ağıcının zarar gördüğü belirtildi. Yangın nedeniyle Marmaris-Datça karayolu yaklaşık bir saat trafiğe kapatıldı.

Muğla Orman Bölge Müdürü Ali Yıldırım, ekiplerin erken müdahalesiyle yangının kısa sürede kontrol altına alındığını bildirdi. Yıldırım, "İlk belirlemelere göre yangın havai fişek nedeniyle çıktı. Yaklaşık bir hektarlık bir alanda yangını yakaladık. Yangını kontrol altına aldık ve tehlikeli bir durum gözükmüyor. Bu saatte böyle bir yangının çıkması tamamiyle dikkatsizlikten kaynaklanıyor" dedi.

Yangının çıkış nedeni araştırılırken bölgede soğutma çalışması devam ediyor.