Atatürk Havalimanı’nda bir yolcunun çantasını çalan Cezayir uyruklu 2 hırsız güvenlik kamerasına yakalandı. 5 ayrı hırsızlık olayına karıştıkları belirlenen zanlılar, Kumkapı’da gözaltına alındı.
Alınan bilgiye göre, havalimanında değişik tarihlerde yaşanan 5 ayrı hırsızlık olayının ardından Atatürk Havalimanı Şube Müdürlüğü görevlileri çalışma başlattı. Mağdurların bilgisine başvurup, havalimanındaki güvenlik kamerası görüntülerini inceleyen polis, zanlıları tespit etti. Cezayir uyruklu oldukları belirlenen Z.B. (24) ve H.D. (25), 21 Kasım günü Fatih Kumkapı bölgesinde yakalandı. Adli makamlara sevk edilen zanlılar, tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Öte yandan zanlıların çanta çalarken güvenlik kamerasına yakalandıkları belirlendi. Görüntülerde, zanlıların kendilerine yolcu süsü vermek için ellerinde valizle havalimanında gezdikleri görülüyor. Bir yolcunun çantasını gözlerine kestiren hırsızlar, koltuklarda oturan yolcuların uyumasını fırsat bilerek çantayı alıp ellerindeki valizin üzerine koyuyor. Hırsızlar daha sonra soğukkanlı bir şekilde uzaklaşıyor.
(İHA)