Aracında bomba olduğunu söyleyerek Atatürk Havalimanı'nı birbirine katan Türk asıllı Belçika vatandaşı, çıkarıldığı mahkemece sağlık durumunun sorgusu için uygun olmadığı gerekçesiyle hastaneye sevk edildi.

Atatürk Havalimanı'nda sabah saatlerinde Belçika plakalı cipi ile 3 araca çarpan ve kendi aracında bomba olduğunu iddia eden M.E.A. paniğe neden olarak gözaltına alınmıştı. Atatürk Havalimanı Koruma Şube Müdürlüğü'nde ki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüpheli tutuklanması istemiyle Bakırköy 21. Sulh Ceza Mahkemesi'ne çıkarıldı. Mahkemede kelepçeleri çıkarıldıktan sonra kıyafetlerini kötü olduğunu belirterek çıkarmaya çalışan an M.E.A'nın tutarsız davranış ve konuşmalarda bulunduğu öğrenildi.

Mahkeme, M.E.A'nın durumu itibarıyla sorgusunun yapılması için gerekli koşulların olmadığını ifade ederek, hastaneye sevk edilmesine karar verdi.

Şüphelinin sorgusunun yapılmasının ardından tutuklama talebinin değerlendirilmesine karar veren mahkeme şu aşamada şüphelinin serbest bırakılmasına karar verdi.