Hayalet değil, hırsızlar. Sadece güvenlik kameralarına yakalanmamak istiyorlar.
Avcılar Denizköşkler Mahallesi’nde faaliyet gösteren iş yerlerine dadanan hırsızlık şebekesi, güvenlik kameraları tarafından saniye saniye görüntülendi. Olay, Denizköşkler Mahallesi’nde yer alan iki ayrı iş yerinde farklı tarihlerde meydana geldi. İddiaya göre ilk olay, bir dekorasyon atölyesinde meydana geldi. İş yerine gelen iki şüpheli, önce atölyenin çevresini kolaçan etti ardından iş yerinin kepenklerini demir keski ile keserek içeri girdiler. Tanınmamak için üzerlerine şal örttükleri gözlenen şüpheliler daha sonra iş yerinde bulunan iki adet LCD TV’yi çalarak kayıplara karıştı.
Yaşanan ikinci olay yine aynı semtte yaşandı. Bir cep telefonu bayisine gelen kimliği belirsiz iki şüpheli, çevrede yaptıkları gözlemden sonra hırsızlık için harekete geçti. İş yerinin kapısını demir keski ile keserek içeri giren şüpheliler ardından para kasasına yöneldiler. Kasayı açamayan şüpheliler çareyi kasayı da yanlarına almakta buldu. İçerisinde 25 adet cep telefonunun bulunan kasayı sürükleyerek iş yerinden çıkaran şüpheliler daha sonra geldikleri otomobile olay yerinden uzaklaştı.

SEMT SAKİNLERİ: “HIRSIZLARDAN RAHAT UYUYAMIYORUZ”
Dekorasyon atölyesinin sahibi Mehmet Adıyeke, “Mahallemize hırsızlar dadandı demek basit kaçar. Şöyle söyleyeyim; insanlar burada rahat uyuyamıyor. Benim iş yerim bir hafta içerisinde 3 kez üst üste soyuldu. Hırsız aramaktan evimize giremiyoruz. Mahallede soyulmadık yer kalmadı’’ diyerek yaşanan olaylara tepki gösterdi.
Çevrede bulunan ve daha önce benzeri şekilde iş yeri soyulan esnaflardan Vural Aktaş, ‘‘Çok hırsızlık olayı oluyor. Bizim televizyonumuz ve para kasamız gitti. Buradaki birçok dükkan aynı şekilde soyuldu. Huzurlu bir şekilde yatamıyoruz’’ dedi.
Yapılan ihbarların ardından harekete geçen polis ekipleri güvenlik kamera kayıtlarını inceleme altına aldı. Polis, şüphelilerin yakalanması için geniş çaplı soruşturma başlattı.
(İHA)