Haydarpaşa Garı'nın çatısında 3 yıl önce çıkan yangınla ilgili görülen dava karara bağlandı. Taksirle yangına sebebiyet verdikleri iddia edilen 2 işçi ve izolasyon çalışmasını yürüten şirketin sahibi 10'ar ay hapis cezasına çarptırılırken, 3 sanık ise beraat etti.

28 Kasım 2010'da Haydarpaşa Garı'nın çatısında tadilat yapıldığı sırada yangın çıkmış, tarihi garın çatısı yanmıştı. Yangınla ilgili olarak açılan davanın 7. duruşması, Anadolu Adalet Sarayı 8. Sulh Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Duruşmaya tutuksuz sanıklar, izolasyon çalışmasını yürüten şirketin sahipleri İhsan Kaboğlu ve Hüseyin Kaboğlu ile işçi Zafer Ateş katılırken, kontrol mühendisi Ayşe Kablan, kontrol amiri Suavi Güray ve işçi Hüseyin Doğan'ı ise avukatları temsil etti.

Duruşmada son sözleri sorulan sanıklar, beraatlerini talep etti. Kararını açıklayan mahkeme, izolasyon çalışmasını yapan işçiler Zafer Ateş ve Hüseyin Doğan ile şirket sahibi Hüseyin Kaboğlu'nu "taksirle yangına neden olmak” suçundan 1'er yıl hapisle cezalandırdı. Sanıkların duruşmadaki iyi halleri ve sabıkasız oluşları dikkate alınarak, cezaları 10'ar ay hapse çevrildi. Ayşe Kablan, Suavi Güray ve İhsan Kaboğlu ise beraat etti.