Antalya’da aynı kişinin ev ve işyerindeki biri 100, diğeri 200 kilogramlık çelik kasalarını çalan 3 kişi yakalandı.

Antalya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri aynı H.A isimli müştekinin hem işyeri hem de evinde meydana gelen kasa hırsızlık olayının ardından geniş çaplı inceleme başlattı. 26 Kasım 2013 tarihinde meydana gelen ilk olayda müştekinin Güzeloba Mahallesi'ndeki evinden 100 kilogram ağırlığındaki kasasını çalındı. Kasa içinde 10 bin lira, ziynet eşyası ve cep telefonlarının olduğu belirtildi. Aradan geçen 2 ay sürede polis çevredeki işyerlerinin güvenlik kameralarını incelemeye aldı. Ve belirledikleri eşkal üzerinde çalışmaya başladı. 25 Ocak 2014 tarihinde aynı müştekinin bu kez Yeşilbahçe Mahallesi'nde bulunan işyerine girildi. Bu kez hırsızların müştekinin 200 kilogram ağırlığındaki çelik kasayı çaldıkları belirlendi.Kasada 50 bin Euro, cep telefonları, bilgisayar olduğu kaydedildi. Hırsızların aldıkları kasayı, kiraladıkları bir rentacar otomobili ile götürdükleri ve içini boşalttıktan sonra Çaltıcak mevkinde denize doğru attıkları öğrenildi.

Polis bu kez çevredeki işyerlerinin güvenlik kameralarını tek tek inceleyerek zanlıların kimliklerini belirledi. Aracın geçtiği güzergahlar MOBESE kamerasından belirlendi. Polis olayı gerçekleştiren Mehmet B.(27), Emrah K.(31) ve Öner A.(30) evlerinde yakalayarak gözaltına aldı. Emrah B.’nin müştekinin eski personeli olduğu kaydedildi.

Mehmet B.’nin 90 adet suç kaydı olduğu, cezaevi firarisi olduğu ve hırsızlıktan arandığı tespit edildi. Emrah K. ve Öner A’nın da hırsızlıktan kayıtlarının ve aranmalarının olduğu belirtildi.

Polis dördüncü şüpheli H.S.’yi yakalamak için soruşturmasını genişletti.

Emniyetteki sorgularını ardından adliyeye çıkartılan 3 zanlı tutuklandı.