Bingöl’de bir araya gelen yüzleri maskeli kişiler, ateş yakarak protesto gösterisinde bulunurken atılan molotofkokteyli bir evin çatısında yangına neden oldu.
Bingöl’de Yeni Mahalle’de toplanan bir grup, Diyarbakır’ın Lice ilçesi Yolçatı köyünde Mahsum Korkmaz heykelinin kaldırılmasını protesto etti. Ateş yakarak, havai fişek fırlatan göstericilere, olay yerine gelen çevik kuvvet ekipleri ve TOMA’lar müdahale ederek, yakılan ateşi söndürdü.

ÇATI TUTUŞTU
Olay yerine gelen çevik kuvvet ekipleri, eylemcilerin dağılması için sık sık ‘eylemciler lütfen dağılın bu yaptığınız yasal değil ve vatandaşın canına, malına zarar veriyor’ uyarısı yaptı. Tüm uyarılara rağmen dağılmayan eylemciler, ara sokaklara kaçarak, polisle çatıştı. Polis, taş ve havai fişek atan göstericilere biber gazı ve tazyikli suyla müdahale etti. Çatışma sürerken, iki katlı bir evin çatısına molotofkokteyli düştü. Kısa sürede tutuşan çatıya olay yerine gelen itfaiye ekibi müdahale etti. Yangın kontrol altına alınırken, olayda can kaybı yaşanmadı. Ara sokaklara sıçrayan olaylar devam ediyor.
(İHA)