Otomobil çalarak Hatay'ın Reyhanıl ilçesi üzerinden Suriye'ye satış yapan hırsızlık çetesi, Adana Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin operasyonu ile çökertildi. Adliyeye sevk edilen çete üyelerinden birinin basın mensuplarına, "Hangi gazetede çıkacak? Yarın ben de alıp okuyayım" demesi dikkat çekti.

Edinilen bilgiye göre Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı Oto Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, sık sık otomobil çalınması üzerine harekete geçti. Polis yaptığı araştırmada çalınan otomobillerin Hatay'ın Reyhanlı ilçesi üzerinden Suriye'ye satıldığını belirledi. Araştırmayı genişleten polis, çetenin Şanlıurfa ilinde de faaliyet gösterdiğini belirledi. Polis, hırsızlığı Doğan N. (26) isimli bir kişinin çete liderliğinde Mustafa Ç. (20), Mehmet A. (24), Metin E. (23) ve Salih G. (26) isimli şahısların gerçekleştirdiğini belirledi. Bunun üzerine operasyon için düğmeye basıldı. İlk etapta yakalanan Mustafa Ç.'nin itirafları doğrultusunda, sanayide çalınan otomobillerin özel bir bölmede saklandığı ve daha sonra Suriye'ye götürülerek satıldığı tespit edildi. Yapılan baskında çalıntı 4 otomobil ele geçirilerek sahiplerine teslim edildi. Yapılan diğer operasyonlarda da diğer şahıslar yakalanarak adliyeye sevk edildi.

Çete üyelerinden Metin E.'nin, polisler nezaretinde sağlık raporu almaya geldiği sırada basın mensuplarına, "Hangi gazetede çıkacak? Söyleyin de ben de alıp okuyayım" demesi dikkat çekti. Adliyeye sevk edilen zanlılardan 4'ü tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Çete liderinin daha önce bir operasyonda dama saklanıp orada sigara içerken dumanından fark edilip yakalandığı ve tutuklandığı cezaevinden çıktıktan sonra otomobil hırsızlığı çetesi kurduğu öğrenildi.