Konya’nın Beyşehir ilçesinde yaşanan hırsızlık olayı, öğretmeni belediye başkanlığı aday adaylığından etti.

Edinilen bilgiye göre, ilçede bir lisede kimya öğretmeni olarak görev yapan Yurdal Yakar, Beyşehir Belediye Başkanlığı’na aday adaylığı için AK Parti İlçe Teşkilatı’na giderek müracaat formu aldı. Öğleden sonra müracaat formunu doldurup başvuru için gerekli olan 6 bin 500 lirayı evdeki bilezikleri bozdurarak yapmayı düşünen Yakar, evine geldiğinde aradığı bilezikleri yerinde bulamadı. Yurdal Yakar, ailesi ile birlikte Beyşehir İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne giderek evde bulunan 3 bileziğin çalındığı iddiasıyla polise hırsızlık müracaatında bulundu. Polis, müracaat üzerine evde parmak izi çalışması yapıp, olayla ilgili soruşturma başlattı.

Beyşehir İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde ifade verdikten sonra gazetecilerin sorularını cevaplandıran Yurdal Yakar, evdeki altın bilezikleri bozdurarak aday adaylığı müracaatı yapmayı düşünürken, altınların evde olmadığını gördüğünü dile getirdi. Sabah saatlerinde AK Parti İlçe Teşkilatı'na giderek müracaat formu aldığını, doldurup öğleden sonra istifasını vererek Beyşehir Belediye Başkanlığı için aday adaylığı başvurusu yapacağını belirten Yakar, “Beklediğimiz para gelmeyince hanıma altınları bozduralım dedim. Hanım yerini tarif etti ama altınlar yerinde yoktu, sadece izi vardı. Çalınan altınlar 3 tane 24’er gramlık altın bilezikti” dedi.

Niyetinin altınları bozdurup alacağı parayla aday adaylığı başvurusu yapmak olduğunu öne süren Yakar, “Ama nasip değilmiş, bugün de son gündü” dedi. Yakar, altınlarının çalındığı evine yaklaşık bir ay önce taşındığını söyledi.

Bu arada, AK Parti Beyşehir İlçe Başkan Yardımcısı Hüseyin Zengin, öğretmen Yurdal Yakar’ın sabah saatlerinde teşkilata gelerek aday adaylığı için müracaat formu aldığını, öğleden sonra ise gelerek başvuru yapacağını belirttiğini söyleyerek, “Ama mesai saati bitimine kadar kendisini bekledik. Gelip başvurusunu yapmadı. Hırsızlık olayını gazetecilerden öğrendik. Bize kendisi bir bilgi vermedi. Eğer vermiş olsaydı, yaşadığı olay nedeniyle başka bir formül düşünürdük” diye konuştu.