Adıyaman’da önceki gün Yeni Adıyaman Esnaf ve Sanatkarlar Kefalet Kooperatifi’nde meydana gelen hırsızlık olayının ardından Esnaf Odalar Birliği’ne de hırsız girdi.

Edinilen bilgiye göre, bir önceki gün Mustafa Salman’ın başkanlığını yaptığı Yeni Adıyaman Esnaf ve Sanatkarlar Kefalet Kooperatifinde kapıyı kıran kişi veya kişiler 1 adet dizüstü bilgisayar, 1 adet LCD bilgisayar monitörünü çalarak, kayıplara karıştı.

Bu olaydan bir gün sonra yine Mustafa Salman’ın başkanlığını yaptığı Esnaf Odalar Birliği’ne giren kişi veya kişiler burada da 1 adet dizüstü bilgisayar, 2 adet LCD bilgisayar monitörünü, çelik kasada bulunan 200 TL’yi aldı. Gece binaya girdiği tahmin edilen hırsız veya hırsızlar kapının kilidini kırdıktan sonra güvenlik kameralarının parçalayarak etkisiz hale getirdi. İçerideki çelik kasayı patlatan hırsız veya hırsızlar odaları dağıttıktan sonra çaldıkları malzemelerle olay yerinden uzaklaştı.

Esnaf Odalar Birliği’ne sabah gelen görevliler kapının kırık olduğunu görünce durumu polise bildirdi. Polis güvenlik kamera görüntülerini incelerken, olay yerinde inceleme yaparak hırsızları yakalamak için çalışma başlattı.

Esnaf Odalar Birliği Başkanı Mustafa Salman, iki gün üst üste kendilerine ait binalara hırsızların girmesini manidar bulduklarını dile getirerek, toplam zararlarının 20 bin TL civarında olduğunu kaydetti.

Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.