Bolu’da bir ilköğretim okuluna gece saatlerinde giren hırsızlar, müdür ve yardımlarının odasındaki bilgisayarları çalarken, sabah okula gelen öğrenciler polis incelemesi nedeniyle okula alınmadı.

Olay, Tabaklar Mahallesi Hastane Caddesi üzerinde bulunan Sakarya İlköğretim Okulu’nda meydana geldi. Gece saatlerinde okul binasına giren hırsızlar, müdürlerin oda kapılarını kırarak içeriye girdi. İlk belirlemelere göre odalardaki laptop bilgisayarlar çalınırken, polis ekipleri erken saatlerde inceleme yapmak üzere okula geldi. Sabah okula gelen öğrenciler ve veliler ise büyük şaşkınlık yaşadı. Polisin inceleme yaptığı sırada öğrenciler içeriye alınmadı. Hırsızlık olayını duyarak okula gelen velilerin birçoğunun çocuklarını alarak evine götürdüğü görüldü. Asayiş Şube ve Olay Yeri İnceleme ekiplerinin araştırmasından sonra öğrenciler iki saat sonra yeniden dersliklere alındı. Bazı öğrenciler inceleme sırasında okul bahçesinde kitap okurken, hırsızlık olayının ardından inceleme başlatıldı.

Öğrencilerin ifadelerine göre hırsızların 24 saat kamerayla izlenen okulda görüntülenmemek için önce güvenlik kameralarını söktükleri anlaşıldı.