Kocaeli'nin İzmit, Gebze ve Çayırova ilçelerinde çok sayıda hırsızlık olayı gerçekleştirdikleri iddiasıyla aranan 3 kişi, kaldıkları apart otelde kadınlarla eğlenirken yakalandı.

İzmit, Gebze ve Çayırova ilçelerinde meydana gelen hırsızlık olaylarını takibe alan Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro ekipleri, yapmış oldukları incelemelerde olayı gerçekleştiren şahısların, 8 ay önce Tokat'tan kasa çalarak İstanbul’a giderken yakalanan şahıslar olduğunu belirledi. Şahısların yakalanması için çalışma başlatan polis ekipleri, İstanbul Pendik’te bir apart otelde kalan şahısların adresine operasyon düzenledi. Operasyonda elektrikleri kesik olan evde kadınlarla alem yapan şahıslar yakalanarak gözaltına alındı. Ev ve iş yerlerine giren, para ile ziynet eşyası çaldıkları iddia edilen şahısların, İzmit, Gebze ve Çayırova ilçelerinde 10, İstanbul’da 10 olmak üzere 20 ayrı hırsızlık olayının faili olduğu belirlendi.

Zanlıların girdikleri 2 ayrı evden, ev sahibinin araç anahtarlarını çalarak 2 lüks cip çaldıkları ve bugüne kadar tespit edilen yaklaşık 1 milyonluk hırsızlık olayını gerçekleştirdikleri öne sürüldü. Polis ekipleri tarafından gözaltına alınan ve 80’e yakın sabıkası bulunan E.Ş. (35), yaklaşık 40 sabıkası bulunan M.K. (34), yaklaşık 90’a yakın sabıkası olan R.Ö. (26) ile 50'nin üzerinde sabıkası olan S.A. ifadelerinin ardından adliyeye sevk edildi. Operasyonda ele geçirilen lük cip ile piyasa değeri 600 bin TL olan lüks marka bir araç, televizyonlar, 3 bilgisayar ve 3 bin avro değerindeki özel yapım saatin sahiplerine teslim edildiği belirtildi.