Mavi Marmara davasında ifade veren İHH Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Oruç, "Telsizlerden mehter marşı ve 'one minute' sesleri eşliğinde Türkiye'yi aşağılayan sesler duyuldu" dedi.

Filistin’e insani yardım götüren Mavi Marmara gemisine düzenlenen ve 9 gönüllünün ölümü ile sonuçlanan operasyona ilişkin İsrail yetkilileri hakkında açılan davanın görülmesine devam edildi.

İstanbul 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşma adliye de yer ala büyük duruşma salonunda yapılıyor. Duruşmaya, sanıklar dönemin İsrail Genelkurmay Başkanı Rau Aluf Gabiel Ashknazi, Deniz Kuvvetleri Komutanı Eliezer Alfred Marom, İstihbarat Başkanı Amos Yadlin ve Hava Kuvvetleri Komutanı Avishay Levi katılmadı. 150 civarında mağdur ve müştekiler ile taraf avukatlarının hazır bulunduğu duruşmada sanıkları, İstanbul Barosu tarafından atanan avukat temsil etti.

Duruşmada dinlenen İHH Yönetim Kurulu Üyesi ve Mavi Marmara gemisi mağdurlarından Hüseyin Oruç, o gün yaşananları anlattı. İsrail askerlerinin kendilerine hiçbir uyarıda bulunmadığını söyleyen Oruç, "Telsizlerden mehter marşı ve ‘one minute’ sesleri eşliğinde Türkiye'yi aşağılayan ifadeler duyuldu. Saldırıda yaralananlar koridorlara sığmıyordu. Çok kötü bir ortam oluştu. Dışarıdan silah sesleri geliyordu. Ayrıca İsrailli yaralı askerlere birşey olmasın diye vakıftan arkadaşlarımızı hemen yanlarına gönderdik. Buna rağmen İsrail askerlerinin bize karşı sert bir tutumu vardı" dedi.

Duruşma, müşteki ve mağdurların ifade vermesiyle devam ediyor.